Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 18:09

Ενημερωτική εκδήλωση στη Σπάρτη για την νεανική παραβατικότητα

Ενημερωτική εκδήλωση στη Σπάρτη για την νεανική παραβατικότητα

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Π0αρασκευή στη Σπάρτη η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, ταξίαρχος Βασίλης Τσιγαρίδης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε ότι “η νεανική παραβατικότητα αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο και ταυτόχρονα ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικό συναισθηματικό κόστος για τα ίδια τα θύματα, αλλά και την κοινωνία, ενώ η αποτελεσματική αντιμετώπισή του καθιστά αναγκαία τη συνεχή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων”.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από τον Γιάννη Πανούση, ομότιμο καθηγητή Εγκληματολογίας, τον Βασίλη Μαστρογιάννη, διδάκτορα Δημοσίου Δικαίου,τη Νικολέττα Παινέση, ψυχολόγο MSc – παιδοψυχολόγο του φορέα «Εξελίσσω» και  την αστυνόμο Α’ Αριστέα Μαρούλη, προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση των παρευρισκομένων στο θέμα της παραβατικότητας, καθώς και η ανάλυση των παραγόντων που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη νεανική παραβατικότητα, προσεγγίζοντας το τόσο επιστημονικά όσο και αστυνομικά.  

Τέλος, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Αρχές και οι τοπικοί φορείς της Λακωνίας, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της παραβατικότητας ανηλίκων, ενώ θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.