Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 20:30

Σειρά δράσεων από το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Σειρά δράσεων από το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Μια σειρά από δράσεις με πρωταγωνιστές παιδιά και εφήβους που στέλνουν το θετικό μήνυμα της πρόληψης και της αγάπης για τη ζωή θα διοργανώσει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας («ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.») της Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου).

Το μήνυμα για τη φετινή χρονιά περιγράφεται με τις λέξεις: «Θέλω να ονειρεύομαι, να δημιουργώ και να πλέω στις θάλασσες της ζωής μου… ελεύθερα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν, την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ. φιλικό τουρνουά ποδοσφαίρου με εφήβους αθλητές των ακαδημιών Αναγέννηση Παραλίας - Τιτάνες, Τornados και Παμίσου Μεσσήνης στο γήπεδο των Λεΐκων και την Τετάρτη 26 Ιουνίου από τις 7 μ.μ.-8 μ.μ. ιστιοπλοϊκός αγώνας παιδιών και εφήβων και αγώνας επίδειξης υπαίθριου σκάκι παιδιών και εφήβων στην Κεντρική Προκυμαία Λιμένα Καλαμάτας. Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας «Ο Ποσειδών». Θα ακολουθήσει στις 8 μ.μ. μουσική εκδήλωση με το εφηβικό ροκ συγκρότημα “Surf in black” . Το συγκρότημα απαρτίζεται από τους George Gunnarsen, Ηλέκτρα Σπηλιώτη, Έλενα Μανδηλάρη, Χρήστο Τσάνι και Ηλία Μπούνα. Οι παραπάνω δράσεις πλαισιώνονται από μια αφίσα που δημιούργησαν τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας. Οι παρεμβάσεις πρόληψης υλοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας, το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Καλαμάτας, των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το ΕΚΑΒ Καλαμάτας και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας.