Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 22:00

Παράσταση λαϊκού κουκλοθέατρου στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Παράσταση λαϊκού κουκλοθέατρου στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

 

Παράσταση λαϊκού κουκλοθέατρου με ζωντανή μουσική για μικρούς και μεγάλους θα συνδιοργανώσουν την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. η ομάδα Κουκλοθεάτρου Σπείρα και η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, στην πλατεία Ευκαλύπτων, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.

Περίληψη έργου

Ο Άγγελος και ο Διάβολος, το καλό και το κακό συναντώνται και ξαφνικά όλα αλλάζουν! Είναι άραγε ο έρωτας, το μίσος, η αγάπη που γέννησαν τον Φασουλή; Ποιος ξέρει… Όπως και να έχει, ο κουκλοήρωάς μας είναι εδώ, γεμάτος ενέργεια και έτοιμος, με το διαπεραστικό του γέλιο, να μας ξεκουφάνει και να μας ξεσηκώσει. Στον δρόμο του θα βρεθεί η αγαπημένη του Μαρούκα, ένα μωρό, μια ζαβολιάρα μαύρη γάτα, και τέλος ο ίδιος ο θάνατος, τον οποίο καλείται να αντιμετωπίσει. Θα καταφέρει άραγε να του ξεφύγει και να τον νικήσει; Ποιοι είμαστε: Η ομάδα κουκλοθεάτρου «Σπείρα» δημιουργήθηκε από την Νικολέτα Βασιλοπούλου, έχει έδρα την Καλαμάτα Μεσσηνίας, δραστηριοποιείται κυρίως σε Καλαμάτα και Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Νικολέτα Βασιλοπούλου γεννήθηκε το 2003 και κατάγεται από την Καλαμάτα. Από το 2020 ασχολείται με το κουκλοθέατρο. Στο διάστημα αυτό, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μικρής και μεγάλης διάρκειας, σχετικά με την τέχνη του κουκλοθεάτρου και των παραστατικών τεχνών, από σπουδαίους καλλιτέχνες του χώρου. Τέλος, έχει λάβει μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του ελληνικού κέντρου κουκλοθεάτρου, καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας, και είναι μέλος της Unima Hellas.   

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Εμψύχωση: Νικολέτα Βασιλοπούλου, Βιολί - τραγούδι - κρουστά: Έλλη Κοτσιφάκη,  Γιουκαλίλι - τραγούδι - κρουστά: Ευρυδίκη Κουμανάκου. Η παράσταση αποδίδεται ζωντανά και χωρίς λόγια. «Προσπαθώντας να διατηρήσουμε το ύφος της αυθεντικό, οι φωνές των κουκλών είναι αλλοιωμένες, καθώς χρησιμοποιείται το σουάζλ, ένα «μυστικό εργαλείο» που παραμορφώνει τον ήχο τους» τονίζεται. Η διάρκεια της παράστασης είναι 40΄.  Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.