Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 08:00

Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα (βίντεο)

Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα (βίντεο)

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη εμπορική γιορτή της πόλης, αύριο τελευταία μέρα του Αυγούστου.

Φέτος ο θεσμός κλείνει 10 χρόνια κι εκτιμάται ότι και πάλι η Καλαμάτα θα προσελκύσει εκατοντάδες κόσμου που θα κάνουν τις αγορές τους σε προνομιακές τιμές και θα διασκεδάσουν με τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Αυτά επισημάνθηκαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο Καλαμάτας, από τους φορείς που συμπράττουν στη μεγάλη αυτή εμπορική βραδιά.

Δήμος Καλαμάτας, Φάρις, Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, Αστικό ΚΤΕΛ, Κοινότητα Καλαμάτας και Δημοτική Αστυνομία συνεργάζονται για ακόμα μια χρονιά για την πραγματοποίηση της μεγάλης γιορτής, που ειδικά φέτος διευρύνεται με διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις (ξεκινούν σήμερα Παρασκευή).

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Φάρις Σωτήρης Κριτσωτάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας, Παντελής Δρούγας, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Παναγιώτης Γεωργιτσέας και της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας Νίκος Μαλαπέτσας και η κοινοτική σύμβουλος Καλαμάτας Κατερίνα Μπάμπαλη.

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ”

Στη συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας για το θεσμό της “Λευκής Νύχτας” αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασιών. Ο δήμαρχος κάλεσε τον κόσμο να διασκεδάσει, παροτρύνοντας κατοίκους και επισκέπτες να ψωνίσουν από τα τοπικά καταστήματα, στηρίζοντας εμπράκτως την τοπική οικονομία. Για “μία δεκαετία κατά την οποία η Λευκή Νύχτα μετεξελίχθηκε σε ένα θεσμό για την πόλη μας”, μίλησε ο δήμαρχος. Κι έκανε λόγο για “μια γιορτή που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη κατοίκων και επισκεπτών, που κατά χιλιάδες επισκέπτονται την πόλης μας, προμηθεύονται ποιοτικά προϊόντα, σε μοναδικές τιμές αλλά έχουν και τη δυνατότητα να διασκεδάσουν” και πρόσθεσε: “Μια γιορτή που είναι αποτέλεσμα συνεργασιών. Γι' αυτό και η Λευκή Νύχτα του Δήμου Καλαμάτας έχει τόσο μεγάλη επιτυχία. Ξεκινάμε την Παρασκευή με τις πρώτες εκδηλώσεις, εντός ωραρίου καταστημάτων, και οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 31 Αυγούστου, με την παράταση ωραρίου, με τις παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν οι επαγγελματίες της περιοχής μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την Καλαμάτα, από την Πελοπόννησο, απ' όλη τη χώρα, να διασκεδάσει, να περάσει όμορφα, και κυρίως να προμηθευτεί ποιοτικά προϊόντα σε μοναδικές τιμές. Ψωνίζουμε από τοπικά καταστήματα, στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία, περνάμε όμορφα! Καλή επιτυχία στη 10η Λευκή Νύχτα του Δήμου Καλαμάτας, καλές αγορές, και καλά ταμεία στους εμπόρους μας!”.

AΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 2.00 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Τα καταστήματα της πόλης θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου έως τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 1ης Σεπτεμβρίου. Κάλεσμα συμμετοχής “στη μεγαλύτερη Λευκή Νύχτα της Πελοποννήσου” απηύθυνε ο Π. Γεωργιτσέας, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, υπογραμμίζοντας την άψογη συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια με όλους τους φορείς. Διευκρίνισε ότι τα τελευταία χρόνια ο εμπορικός κόσμος “έχει περάσει από συμπληγάδες” λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο οι έμποροι της Καλαμάτας έχουν ετοιμάσει προνομιακές τιμές με προσφορές ακόμα και 70% σε κάποια είδη. Υπενθύμισε την ψηφιακή εφαρμογή του Εμπορικού Συλλόγου με την κλήρωση των αποδείξεων και τη δυνατότητα του κόσμου να κερδίσει πλούσια δώρα, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας τα τοπικά καταστήματα και κατ' επέκταση την τοπική οικονομία.

ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που φέτος έχουν ετοιμάσει Δήμος και “Φάρις” αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιχείρησης Σωτ. Κριτσωτάκης, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει και να τις απολαύσει. Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα γίνει από σήμερα Παρασκευή, με έναν μουσικό περίπατο στις 8 το βράδυ, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας που θα διασχίσει τα κεντρικά σημεία της πόλης, ξεκινώντας από το Ιστορικό Κέντρο, τον πεζόδρομο της Αριστομένους, την Σιδηροδρομικού Σταθμού και την Αναγνωσταρά. Θα ακολουθήσει στις 8.30 παράσταση Καραγκιόζη στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με τίτλο “Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δέντρο”. Πρόκειται για μια διασκευή με οικολογική διάσταση της παράστασης του Θεάτρου Σκιών, με μηνύματα για την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική!
Αύριο Σάββατο, στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης συναυλία με τους Speakeasies’ Swing Band, που σε ρυθμούς swing και όχι μόνο, αναμένεται να διασκεδάσουν τον κόσμο.

“ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ”

Την αυξημένη επισκεψιμότητα της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της “Λευκής Νύχτας” επισήμανε εκ μέρους της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας ο Ν. Μαλαπέτσας, χαρακτηρίζοντας την Καλαμάτα “ως ένα από τα καλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας”. Υπογράμμισε ότι τα καταστήματα εστίασης του κέντρου και της παραλίας είναι έτοιμα να υποδεχτούν τον κόσμο, για να απολαύσουν τη βραδιά και να αναχωρήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Στην ετοιμότητα της Δημοτικής Αστυνομίας να διευθετήσει τη μεγάλη κίνηση που αναμένεται να σημειωθεί, σε συνεργασία με την Τροχαία Καλαμάτας, αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παντ. Δρούγας. Επισήμανε και τα πιλοτικά προγράμματα ανακύκλωσης που θα εφαρμοστούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, με έμφαση στους κάδους ανακύκλωσης, παροτρύνοντας τον κόσμο να φροντίσει, ώστε η πόλη να παραμείνει καθαρή, ενώ επί ποδός θα είναι και τα συνεργεία Καθαριότητας του δήμου, ώστε να παραδώσουν καθαρή την πόλη αμέσως μετά τη μεγάλη βραδιά.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ - ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και του αποκλεισμού του κέντρου της πόλης από τα οχήματα, οι επισκέπτες θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στα μεγάλα πάρκινγκ των καταστημάτων στη Νέα Είσοδο (πάρκινγκ Lidl, Metro) και στο ΒΙΟΠΑ., καθώς και στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς.
Από εκεί, με έκτακτα δρομολόγια θα μεταφέρονται με τα μικρά λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, ανά 15′, στο κέντρο της πόλης, με τερματισμό την Νέδοντος και το ιστορικό Δημαρχείο.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στη “Λευκή Νύχτα” που δεν σηματοδοτεί πλέον το τέλος του καλοκαιριού, αναφέρθηκε η σύμβουλος Κοινότητας Καλαμάτας Κ. Μπάμπαλη, εξηγώντας ότι η πόλη και το φθινόπωρο έχει επισκεψιμότητα, με τον δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας να επαναφέρουν φέτος τη Ναυτική Εβδομάδα με ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις αρχές Σεπτεμβρίου. Εκ μέρους της κοινότητας παρότρυνε και η ίδια τον κόσμο να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα.