Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 11:30

Διήμερο φόρουμ τον Νοέμβριο στη Μεσσήνη: Κλιματική κρίση και δασικές πυρκαγιές

Διήμερο φόρουμ τον Νοέμβριο στη Μεσσήνη: Κλιματική κρίση και δασικές πυρκαγιές

Διήμερο φόρουμ με θέμα την κλιματική κρίση και τις δασικές πυρκαγιές διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2024 στη Μεσσήνη.

Σκοπός του φόρουμ είναι να φέρει κοντά εμπειρογνώμονες, φορείς, τοπικές κοινότητες και πολίτες, με στόχο τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού διαλόγου και την εξεύρεση καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης.

Με κεντρικό θέμα την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινοτήτων και τη διαχείριση των περιβαλλοντικών κινδύνων, το φόρουμ θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, συζητήσεις και εργαστήρια με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων, καθώς και την προώθηση συνεργασιών και δράσεων που μπορούν να υιοθετηθούν σε τοπικό επίπεδο.

Ο Δήμος Μεσσήνης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, πολίτες και κοινότητες να συμμετάσχουν ενεργά στο φόρουμ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε πάνελ, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους ή καινοτόμες πρακτικές μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με την οργανωτική ομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2024 μέσω του ιστότοπου του φόρουμ είτε επικοινωνώντας με την οργανωτική ομάδα.

(Για περισσότερες πληροφορίες / Δηλώσεις Συμμετοχής: http://dialogueandaction.gr/, dialogue.action.forum@gmail.com+306973317923, +306974409661).