Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 14:07

Η οσκαρική "Καζαμπλάνκα" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας (βίντεο)

Την οσκαρική ταινία "Καζαμπλάνκα" με τους Humphrey Bogart και Ingrid Bergman θα προβάλλει την Πέμπτη (3/4) η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στην κεντιρκή σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Η Καζαμπλάνκα είναι μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του κοινού που κέρδισαν το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Αυτό το ρομαντικό, πολεμικό μελόδραμα εκφράζει το πάθος που κυριαρχούσε τη δεκαετία του 1940 για ταινίες που διαδραματίζονταν σε εξωτικά μέρη, αν και στην πραγματικότητα γυρίστηκε στο στούντιο της Warner που μεταμορφώθηκε για το σκοπό αυτό σε μια φανταστική Βόρεια Αφρική.

Παρά τους δυο κορυφαίους πρωταγωνιστές, η καλύτερη ερμηνεία είναι του Κλώντ Ρέινς, ο οποίος υποδύεται τον κυνικό, αλλά ρομαντικό αρχηγό της αστυνομίας, τον Ρενό. Είναι ένας οξυδερκής παρατηρητής των παράλογων που συμβαίνουν στη ζωή, και ταυτόχρονα είναι ένα κυνικός καιροσκόπος και ένας από τους πιο αυθεντικούς χαρακτήρες της ταινίας.

Ο Κέρτιζ παρουσιάζει μια περίπλοκη ιστορία που οργανώνεται γύρω από μια αναδρομή στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στο Παρίσι, κάτι που αναιρεί όλους τους κανόνες γραφής ενός σεναρίου. Οι αλλαγές στο σενάριο ήταν τόσες πολλές σε καθημερινή βάση, ώστε η Μπέργκμαν δεν ήξερε μέχρι την ημέρα των γυρισμάτων της τελευταίας σκηνής, αν θα έφευγε με τον Χαινρεντ ή αν θα έμενε με τον Μπόγκαρτ. Αυτό το χαρακτηριστικό της ταινίας και η αίσθηση του ανεκπλήρωτου που καλλιεργείται,  την καθιστούν μεγαλειώδη και αφήνουν τους θεατές μετέωρους να αναρωτιούνται τι απέγιναν αυτοί οι άνθρωποι.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



 

ΠΕΜΠΤΗ 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – CASABLANCA [1942]

Σκηνοθεσία: Michael Curtiz

Παίζουν: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman

Διάρκεια: 102 λεπτά

Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Ώρα Προβολής: 21:15

Είσοδος: 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών