Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 08:26

Oλοκληρώνεται η 2η Γιορτή Ανακύκλωσης Καλαμάτας

Oλοκληρώνεται η 2η Γιορτή Ανακύκλωσης Καλαμάτας

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο η 2η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμάτας. Οι εκδηλώσεις γίνονται στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στο Πνευματικό Κέντρο και στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (εναλλακτικά στο Εργατικό Κέντρο αν χαλάσει ο καιρός).

Η διοργάνωση είναι του δήμου, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας. 

Μέχρι και το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Αριστομένους θα υπάρχουν κοντέινερ για ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μπαταριών, ρούχων (καθαρών) και παπουτσιών. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε κλήρωση δώρων. Από τις 9 π.μ. ως τις 2 μ.μ. μαθητές όλων των ηλικιών θα περνούν από τον πεζόδρομο και θα λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδευτικό παιχνίδι ανακύκλωσης και σε δημιουργικά εργαστήρια με ανακυκλώσιμα υλικά. Θα υπάρχουν πάγκοι ενημέρωσης με έντυπο υλικό από το δήμο και το Τμήμα Ανακύκλωσης, το ΚΠΕ και το Δίκτυο "Ρήματα και απορρίμματα" και από άλλους φορείς. Το απόγευμα 5 - 9 μ.μ. θα γίνουν συναυλίες από μαθητικά και νεανικά σχήματα και θα λειτουργούν οι πάγκοι ενημέρωσης. 

Στο Πνευματικό Κέντρο θα φιλοξενείται έκθεση με έργα μαθητών όλο το διήμερο, τις ώρες λειτουργίας του χώρου.

Τέλος, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας αύριο Κυριακή στις 6 μ.μ. θα γίνει η τελετή παρουσίασης των εργασιών των μαθητών που συμμετείχαν στους σχετικούς διαγωνισμούς και θα δοθούν τα βραβεία και τα δώρα. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική.