Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 08:23

"Πήτερ Παν" στην Καλαμάτα

"Πήτερ Παν" στην Καλαμάτα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρόβες για το έργο του Τζέιμς Μπάρι «Πήτερ Παν» σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Η πρεμιέρα θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Τρίτη του Πάσχα 22 Απριλίου και θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 26 Απριλίου, κάθε μέρα στις 9 το βράδυ. Το Σάββατο θα γίνει και πρωινή παράσταση στις 11.

Τη σκηνοθεσία και χορογραφία έκανε ο Γιώργος Πασσάκος, τη μουσική έγραψε ο Γιώργος Καζαντζής, τα σκηνικά σχεδίασε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Κατερίνα Μηλιαρέση, τα κοστούμια η Λέττα Πετρουλάκη και το βίντεο, όπως και τους φωτισμούς θα κάνει ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Στην παράσταση παίρνουν μέρος 46 έφηβοι ερασιτέχνες ηθοποιοί.

Υπόθεση: Η ιστορία ξεκινά μια νύχτα γεμάτη αστέρια, όταν ο Πήτερ Παν προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους μάθει να πετάνε και να τους ταξιδέψει στη Χώρα του Ποτέ - Ποτέ. Εκεί θα συναντήσουν την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα χαμένα παιδιά, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χουκ με τους πειρατές του. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, μέχρι να καταφέρουν τα παιδιά να βρουν ξανά το δρόμο για το σπίτι. Στη μαγική αυτή πτήση τους, οι θεατές θα γνωρίσουν από κοντά τη Χώρα του Ποτέ - Ποτέ, τη λίμνη που ζουν οι γοργόνες, τα αξιοθέατα του νησιού του Πήτερ Παν και τη γαλέρα του Κάπτεν Χουκ! 

Το πολυαγαπημένο έργο των παιδιών ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση που υπόσχεται περιπέτεια, εκπλήξεις, μαγικές στιγμές, συγκίνηση και πολύ χιούμορ. 

Το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και για φοιτητές, μαθητές, ανέργους 6 ευρώ. Τα εισιτήρια είναι αριθμημένα και προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 27210 21653, 6977-437279.