Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 09:45

Το μοντέλο tri-anthropotype του Γιώργου Πασχαλίδη

Το μοντέλο tri-anthropotype του Γιώργου Πασχαλίδη

Στην Καλαμάτα βρέθηκε προχθές ο Γιώργος Πασχαλίδης συγγραφέας - ερευνητής, βραβευμένος από την Unesco Ελλάδας και το Βατικανό για την προσφορά του στον άνθρωπο και την επιστήμη. Ο κ. Πασχαλίδης δέχθηκε κόσμο για συζήτηση, στο ξενοδοχείο "Rex" από τις 3 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, παρατήρησε ότι η ανακάλυψή του, το μοντέλο tri-anthropotype έχει μπει σε εφαρμογή σε όλους τους κλάδους της επιστήμης, δημοσιεύεται σε επιστημονικά περιοδικά και δίνει λύσεις στην εργασία και στους επιχειρηματίες. 

Ο κ. Πασχαλίδης εξήγησε ότι υπάρχουν 3 τύποι που καθορίζουν τη ζωή των ανθρώπων και ο καθένας έχει τη δική του συμπεριφορά και δράση στη ζωή: Ο πρώτος τύπος είναι του νευρικού ανθρώπου (κυριαρχείται από τον πανικό), ο δεύτερος του αγχώδη (κυριαρχείται από το φόβο) και ο τρίτος του επίμονου.

Κατά τον ερευνητή για τους τύπους αυτούς υπάρχει κληρονομικότητα από την οικογένεια: το πρώτο, τρίτο και πέμπτο παιδί επηρεάζεται από τον τύπο του πατέρα και το δεύτερο, τέταρτο και έκτο παιδί από τον τύπο της μητέρας.

Γ.Σ.