Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 08:45

Συγκινητική εκδήλωση για τον Παναγιώτη Σκούφη

Συγκινητική εκδήλωση για τον Παναγιώτη Σκούφη

Σε μια φορτισμένη συγκινησιακά εκδήλωση, το Σάββατο το βράδυ, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στη Μεσσήνη, ο Σύλλογος των απανταχού Νησιωτών «Ο Πάμισος» τίμησε τον Παναγιώτη Σκούφη, ένα σημαντικό άνθρωπο της επιστήμης και της τέχνης.

Σε μια «βραδιά λόγου και μουσικής», ο ακαδημαϊκός Απόστολος Γεωργιάδης, ο ομότιμος καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεμιστοκλής Σ. Ξανθόπουλος και ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Μπρεδήμας, παρουσίασαν πτυχές από τη ζωή του Π. Σκούφη, ενώ αποσπάσματα από το πρόσφατο βιβλίο του «Τα σταυροδρόμια της ζωής» -που εξέδωσε ο σύλλογος- διάβασε η ηθοποιός Βάσια Σαραντοπούλου.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου, είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Γαβράς, «περιγράφει τη ζωή στα ορεινά χωριά της Μεσσηνίας την 10ετία του 1930 και είναι ένα πραγματικό ντοκουμέντο για τον τρόπο που επιβίωναν οι άνθρωποι στα χωριά στον Μεσοπόλεμο. Με αυτό το βιβλίο, που επιλέξαμε να εκδώσουμε, εμπλουτίζουμε την βιβλιοθήκη του "Παμίσου", με βιβλία που αφορούν την γενέτειρά μας Μεσσήνη, το Νησί μας» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι «ήδη, έχουμε εκδώσει το 2003 άλλο ένα βιβλίο του Π. Σκούφη με τίτλο "Αναμνήσεις από το Νησί"».

«Δρόμοι παλιοί» ήταν η θεματική του δεύτερου μέρους της εκδήλωσης στην οποία τραγούδησε ο Γιάννης Θωμόπουλος πλαισιωμένος από τους μουσικούς Γιάννη Ζέρβα, Αιμίλιο Κούμανη, Δημήτρη Θεοχάρη και Μαρία Μαυρέα.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση, ήταν ο γενικός διευθυντής Κοινοβουλευτικού Εργου Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο αρχαιολόγος καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ο χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβίλας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσώνης, οι πρώην δήμαρχοι Μεσσήνης Χρίστος Χριστόπουλος και Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Νησί» Νίκος Σταθόπουλος, ο ταμίας της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Γιάννης Πράνταλος και πολύς κόσμος, ενώ χαιρέτισαν επίσης ο τέως αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Νησιωτών «Ο Πάμισος» Δημήτρης Δημητρόπουλος, η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης Ντίνα Αντωνάκου και ο Τάκης Βαλαβάνης.