Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 10:45

Εκθεση για βυθισμένους οικισμούς στην Πύλο

Γράφτηκε από την
Εκθεση για βυθισμένους οικισμούς στην Πύλο

Η έκθεση  με τίτλο "Βυθισμένοι οικισμοί της Νότιας Πελοποννήσου" λειτουργεί από σήμερα στον προμαχώνα Μακρυγιάννη, στο Φρούριο της Πύλου.

Οπως ανακοίνωσαν η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων  Αγγελική Σίμωσι και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, πρόκειται για 3 αρχαίες βυθισμένες πόλεις, στη Μεθώνη, στο  Παυλοπέτρι και στα Πλύτρα (αρχαία πόλη Ασωπός) Λακωνίας, που ερευνήθηκαν συστηματικά από την ΕΕΑ. Πέραν των νέων οικιστικών λειψάνων, ήρθαν στο φως και κινητά ευρήματα, όπως ταφικοί πίθοι με πολλαπλούς εγχυτρισμούς νεογνών, αλλά και αποθηκευτικά πιθάρια διαφόρων προϊόντων, που δηλώνουν τις συνήθειες των ανθρώπων της εποχής εκείνης.

Η έκθεση αυτή αποσκοπεί στη διάδοση της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, συμπληρώνοντας θεματικά την προηγούμενη έκθεση με τίτλο "Βυθισμένα ταξίδια, ανθρώπινες εξερευνήσεις: Ιχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου», που φιλοξενείται στο κτήριο "Πασά" στο Φρούριο της Πύλου με εκθέματα από 7 αρχαία ναυάγια.

Στόχος της έκθεσης είναι να μυήσει τον επισκέπτη στα μυστικά της θάλασσας και να του αποκαλύψει τον πλούτο της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας. 

     

 

 

 

 

 


NEWSLETTER