Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 14:57

"Control" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

"Control" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Την ταινία "Control" σε σκηνοθεσία του Anton Corbijn παρουσιάζει την Πέμπτη (13/11) στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

 

Ο Ολλανδός σκηνοθέτης Anton Corbijn, μετά από μια αξιόλογη παρουσία στο χώρο των video clip αφιερώνει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία στη δημιουργία ενός διεισδυτικού, απομυθοποιητικού και συγκινητικού πορτρέτου του τελευταίου ρομαντικού της βρετανικής ροκ σκηνής, του Ian Curtis των Joy Division, που μόλις σε ηλικία 23 ετών τερμάτισε τη ζωή του.

Βασισμένο στην αυτοβιογραφία της γυναίκας του, το Control χαρακτηρίζεται έντονα από την επικεντρωμένη ματιά στην πορεία της σύντομης διάρκειας μουσική ωρίμανση του Curtis, στο διαταραγμένο ψυχισμό του και στις προσωπικές επιλογές της ζωής του. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του βρετανικού πλαισίου της εποχής, ενώ  η αποφυγή τεχνικών σε εφέ και μοντάζ επιδιώκει την όσο πιο αντικειμενική απεικόνιση του ποιος ήταν πραγματικά ο Curtis - ένα απλό παιδί της επαρχίας, φωτισμένο, παθιασμένο και απίθανα ταλαντούχο. Ένα παιδί που έζησε την ένταση της μουσικής και την αμφιβολία του έρωτα και κάηκε πριν ακόμη αρχίσει να λάμπει. Ένα παιδί που διεκδίκησε τον έλεγχο (control) της ζωής και της τέχνης και τον έχασε με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο.

H ταινία απέσπασε το Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



 

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

CONTROL [2007]

Σκηνοθεσία: Anton Corbijn

Παίζουν: Sam Riley, Samantha Morton

Διάρκεια: 122 λεπτά

Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Ώρα Προβολής: 21:15

Είσοδος: 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών