Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 08:45

"Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων": Διεθνές σεμινάριο για την απασχόληση (φωτογραφίες)

"Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων": Διεθνές σεμινάριο για την απασχόληση (φωτογραφίες)

Διεθνές σεμινάριο με τίτλο "Every wall is a door: inclusion and employability for youth with fewer opportunities (Ενταξη και απασχολησιμότητα νέων με λιγότερες ευκαιρίες)" ξεκίνησε την Κυριακή στην Καλαμάτα.

Εικοσιοκτώ διοργανωτές κοινωνικό -μορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους (youth workers), από 13 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία και Κύπρο) συναντήθηκαν στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για το σεμινάριο. Αυτό γίνεται στην Καλαμάτα από την οργάνωση νεολαίας "Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού προγράμματος Erasmus+.
Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση που επηρεάζει όλη την Ευρώπη, συμβάλλει στην αύξηση του ποσοστού ανεργίας, επηρεάζοντας κυρίως τους νέους και δημιουργώντας σε αυτούς αισθήματα ανασφάλειας και απαισιοδοξίας για το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτής της οικονομικής και κατ' επέκταση κοινωνικής κρίσης στην Ευρώπη, ένας από τους κύριους στόχους αυτών που εργάζονται άμεσα με τους νέους είναι να μπορούν να στηρίξουν, να ενδυναμώσουν και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση των νέων, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.


Για 7 ημέρες, έως αυτή την Κυριακή, οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου, θα αναλύσουν την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις διάφορες χώρες, θα ανταλλάξουν πρακτικές και εργαλεία που χρησιμοποιούν στην εργασία τους και θα δημιουργήσουν μαζί νέες μεθόδους που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς νεολαίας και άτομα που εργάζονται άμεσα με νέους, να αναπτύξουν και να βελτιώσουν ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες για την αντιμετώπιση κυρίως του θέματος της ανεργίας των νέων.
Πέρα από τις δραστηριότητες του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα παραδοσιακών χορών και να επισκεφτούν τα σημαντικότερα μέρη της πόλης.