Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 17:43

Βραδιές αφήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και της επικοινωνίας της με το κοινό, οργανώνει βραδιές αφήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας την Παρασκευή στις 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου. Τις αφηγήσεις θα προλογίσει την Παρασκευή η Διευθύντρια της ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Ξένη Αραπογιάννη Δρ. Αρχαιολογίας.
Συγκεκριμένα,  την Παρασκευή στις 18 και την Κυριακή 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν αφηγήσεις τριών ιστοριών από τον Ηρόδοτο «Ο Αρίων και το δελφίνι», «η Γυναίκα του Κανδαύλη» και «πως ο Δαρείος έγινε βασιλιάς» για ενήλικες  και εφήβους από 13 ετών και άνω, από τις αφηγήτριες Κατερίνα Γυφτάκη και Λίλλυ  Τριαντάρη. Τις αφηγήσεις θα συνοδεύει μουσικά ο Νίκος Παλαιολόγος. Η διάρκεια των αφηγήσεων είναι μια ώρα .
Το Σάββατο στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν αφηγήσεις ιστοριών για ενήλικες και παιδιά με τίτλο «Τότε που τα ζώα μιλούσαν». Πρόκειται για τα παραμύθια «το μαγικό άλογο του Χαν – Γκαν», «η μουσούδα της καμήλας», «πως ασχήμυνε ο ιπποπόταμος», «η σοφία του κόσμου» και «ο ποντικός και η  θυγατέρα του». Τα παραμύθια θα αφηγηθεί η «συντροφιά των αφηγητών» που αποτελείται από τις Βέρα Αισώπου, Σύνη Αστρά, Κατερίνα Γυφτάκη, Λίλλυ Τριαντάρη και τον Γιώργο Μακρυγιάννη. Η διάρκεια των αφηγήσεων είναι μιάμιση ώρα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, Παλαιά Δημοτική Αγορά, Μπενάκη και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.
Ώρα έναρξης: 6:00μ.μ
Είσοδος για το κοινό ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
Πληροφορίες 27210- 63100/ 26410
Υπεύθυνες: Μαίρη Τσουλάκου, Κατερίνα Τζαμουράνη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER