Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 21:31

Η εκδήλωση - αφιέρωμα στο Στέφανο Βασιλειάδη (βίντεο)

Η εκδήλωση - αφιέρωμα στο Στέφανο Βασιλειάδη (βίντεο)

Εκδήλωση με θέμα "Στέφανος Βασιλειάδης - ο συνθέτης, ο παιδαγωγός, ο οραματιστής" (1933-2004) έγινε το Σάββατο το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Σε αυτή έλαβαν μέρος το Δημοτικό Ωδείο, η Σχολή Χορού, το Μουσικό Σχολείο, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "Μελίφωνο" και ως σολίστ ο Αρίων Γυφτάκης. Την βραδιά διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση "Φάρις", σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σπουδαστών των Σχολών της "Φάρις", το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας "Μαρία Κάλλας" και την οικογένεια του Στ. Βασιλειάδη.

Στο κοινό μίλησαν ο καθηγητής εθνομουσικολογίας στο Ε.Κ. Πανεπιστήμιο Αθηνών Λάμπρος Λιάβας και η φλαουτίστα και καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας Βίκη Βασιλειάδη κόρη του συνθέτη. Συμμετείχαν εθελοντικά οι μουσικοί: Αρίωνας Γυφτάκης (κοντραμπάσο), Λουκάς Γεώργας (πιάνο), Τρύφωνας Θωμόπουλος (πιάνο), Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα), Βαρβάρα Τσότρα (βιολοντσέλο), Σταύρος Τσότρας (τραγούδι), μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας σε χορογραφία Κατερίνας Κασιούμη, η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πρίγκα, η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο» υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Ματζαρη. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.