Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 13:42

"Ενας προφήτης... μα τι προφήτης" στη Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

"Ενας προφήτης... μα τι προφήτης" στη Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Την ταινία "Ενας προφήτης... μα τι προφήτης" προβάλλει αυτή την Πέμπτη η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο "Καφέ - σινέ" στις 9.30 μ.μ.

Η σκηνοθεσία είναι του Terry Jones, παίζουν οι: John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Eric Idle. Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.

Σχετικά με την ταινία: Τη σαρωτική, ανίερη, μα προπαντός κωμική λάβα που ακούει στο όνομα "Monty Python" δεν μπόρεσε να σταματήσει ούτε η ιερή «ομορφότερη ιστορία του κόσμου». Η στιλπνότητα του πνεύματός τους και η διαυγής ευφυΐα τους αποκρυσταλλώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο "Life of Brian", την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της ανεπανάληπτης εξάδας. Ο Μπραϊαν, ένας νεαρός Εβραίος, είχε την ατυχία να γεννηθεί την ίδια ημέρα και δίπλα από τον Ιησού. Ως επακόλουθο, θα αγωνιστεί σε ολόκληρη τη ζωή του να αποδείξει πως δεν είναι ο Μεσσίας. Οι «Πύθωνες», με ιταμό τρόπο και υψιπετή διάθεση αποδεικνύουν σε όλους τους έχοντες πατερναλιστική σχέση με τη κωμωδία, σύγχρονούς τους  και μη, πως το να χαρίσεις γέλιο στο θεατή είναι το πιο εύκολο από τα δυσκολότερα πράγματα του κόσμου.

Το τέλος της ταινίας "ντύνεται" με ένα από τα διασημότερα τραγούδια, κινηματογραφικά και μη, αφού ο χρηματοδότης της ταινίας και θρυλικό «Σκαθάρι» Τζορτζ Χάρισον τους άγγιξε με τη "θεία" έμπνευσή του.