Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015 11:42

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

 

- Καραγκιόζης σήμερα Σάββατο στην Κυπαρισσία στην Κεντρική Πλατεία στις 8.30 μ.μ. 

- Ρεμπέτικη βραδιά από το Σύλλογο για την Προστασία και την Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας σήμερα Σάββατο στις 10 το βράδυ στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας. 

- Αντάμωμα συλλόγων με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς στις 9 μ.μ. στην Κορώνη στην Πλατεία Μόλου αύριο Κυριακή.

- Διεθνές Θερινό Φεστιβάλ Μουσικής στον Πύργο της Μάνης στο "Mani - Sonnenlink" στις 9 μ.μ. αύριο Κυριακή. Ρεσιτάλ για πιάνο με έργα των L.v. Beethoven και S. Rachmaninoff με την Αλεξία Μουζά.

- Δρώμενο "Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" του Βασίλη Αναγνώστου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας, σε επιμέλεια Μαρίας Λαζάρου αύριο Κυριακή στην Πλατεία της Αρχαίας Μεσσήνης στις 9 μ.μ. και "Ενός νεκρού μύρια έπονται" της Μέμης Αναστασοπούλου από το Διεθνή Πολιτιστικό Σύλλογο "Ανάδραση" και τα παιδιά του χωριού.

- Εκδήλωση για την παράδοση, από τους μαθητές και τους απόφοιτους του Γυμνασίου και Λυκείου Πεταλιδίου αύριο Κυριακή στις 9 μ.μ. στο γραφικό κτήριο του Γυμνασίου - Λυκείου Πεταλιδίου. Τους μαθητές δίδαξε ο καθηγητής φυσικής αγωγής Ιωάννης Κατσάς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

- Συναυλία Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου - Νέστορος  τη Δευτέρα στις 9.30 μ.μ. στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο. 

- Καραγκιόζης τη Δευτέρα στους Γαργαλιάνους στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου στις 8.30 μ.μ.

- Γαστρονομική βράδια "Θα μας μαγειρέψουν ... του κόσμου οι νύφες" από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού Φιλιατρών τη Δευτέρα στα Φιλιατρά στην παλιά λαϊκή στις 9 μ.μ.

- 14η Γιορτή Σύκου την Τρίτη στις 9 μ.μ. με γλέντι στον προαύλιο χώρο της Συκικής στον Πολύλοφο και διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής με βάση το σύκο. 

- Ομιλία με θέμα «Τα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού στο επίκεντρο της βιώσιμης ανάπτυξης» την Τρίτη στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης. 

- Η παράσταση "Πριν το χάραμα" των Παραθανασίου - Ρέππα, στην Καλαμάτα την Τρίτη στις 9 μ.μ. στο Κάστρο.

- Πάρτι νεολαίας στο σχολείο του χωριού στις 10.30 μ.μ. στο Μαυρομάτι την Τρίτη.

- «Αχαρνής» την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Αυγούστου στην Καλαμάτα, στο Κάστρο στις 9 μ.μ.

- Μουσική βραδιά (έντεχνο και ρεμπέτικο) με την ορχήστρα του Παναγιώτη Σταθέα και είσοδο ελεύθερη την Τετάρτη στις 9.15 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Διαβολιτσίου "Σταθία Κωνσταντακοπούλου". 

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Εγκαίνια της έκθεσης της Ελένης Λύρα "Οι αμνοί των αγγέλων" τη Δευτέρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης στις 8.30 μ.μ. στο Μανιατάκειον Ιδρυμα. Εως τις 24 Αυγούστου, επισκέψιμη καθημερινά 8 μ.μ. - 11 μ.μ.

- Eκθεση των Μαρίας Καραβασίλη - Γιώργου Γαϊτάνου "Οργανικές αντιπαραθέσεις ύλης.... αναπαράστασης" στην Κορώνη στο Αρχοντικό Ταρσούλη ως την Πέμπτη. 

- Εκθεση ζωγραφικής στη Λευκοχώρα του Ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer με θέμα «Αναμνήσεις σε άσπρο - μαύρο» από την Εταιρία Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος», την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Μεσσήνης και το Σύλλογο Λευκοχωριτών σε συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο Αθήνας. Εκτίθεται ακόμη τμήμα των χαρακτικών έργων του Α. Τάσσου με θέμα την Αντίσταση στην Γερμανική κατοχή (1941-1943), κεραμικά του Αντρέα Παπαδάτου και έργων του Τάκη Κατσουλίδη. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκοχώρας, έως την Τρίτη, 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

- Εκθεση ζωγραφικής της Mia Martin στην Πύλο στον αύλειο χώρο του Τσικλητηρίου ως την Πέμπτη, 11 π.μ. - 1 μ.μ. 

- Εκθεση φωτογραφίας “Τα μνημεία και το φυσικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής της Μεθώνης: Δύο στέρεες βάσεις για ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη», ως την Πέμπτη στο Πολιτιστικό Κέντρο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι Κάστρου Μεθώνης», 8 - 11 μ.μ.

- Εκθεση των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Καλαμάτας με τίτλο «Μπλε» στην οδό Ναυαρίνου 8, ως την Τρίτη 7 - 10 μ.μ. 

- 2ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής στο λιμάνι της Καλαμάτας, από το Καλλιτεχνικό Στέκι και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έως την Πέμπτη.

- Αντιπροσωπευτικό δείγμα των εικαστικών δρώμενων της δεκαετίας του ΄80 στην ελληνική σκηνή, έως τις 28 Αυγούστου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, Δευτέρα - Παρασκευή, 10 - 1 μ.μ.).

- Εκθεση κεραμικής «Επιρροές» στο Οχυρό Τρουπάκη - Μούρτζινου στην Παλιά Καρδαμύλη, έως τις 31 Αυγούστου, επισκέψιμη 8 π.μ. με 7.30 μ.μ. καθημερινά.

- Εικαστική έκθεση στο Μανιατάκειο Ίδρυμα στην Κορώνη ως τις 21 Σεπτέμβρη.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Προβολές "Ο συνήγορος" από την κινηματογραφική λέσχη "Πυρσός" στα Φιλιατρά, στο αίθριο του Δημαρχείου στις 9.45 μ.μ. ως τη Δευτέρα.

 

ΛΑΚΩΝΙΑ

- Συναυλία των Ελένης Βιτάλη και Γλυκερίας την Τετάρτη με ενιαίο εισιτήριο 10 ευρώ στις 9.30 μ.μ. στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στη Σπάρτη.

ΑΡΚΑΔΙΑ

 

- "Τραγούδια που αγαπάμε" την Τετάρτη στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης στις 9 μ.μ. από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.