Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 20:13

Οι "Encardia" στο Art Farm στη Μεγάλη Μαντίνεια

Γράφτηκε από την

Το μουσικό συγκρότημα "Encardia", με μελωδίες και τραγούδια των Ελληνοφώνων της Ιταλίας, υποδέχεται την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 9 μ.μ. το Πολιτιστικό Αγρόκτημα (Art Farm) στην Μεγάλη Μαντίνεια Αβίας, το οποίο με αυτό τον τρόπο ξεκινά τις πολιτιστικές του δραστηριότητες.

Οι "Encardia" δημιουργήθηκαν το 2004. Είναι ένα Ελληνικό μουσικό συγκρότημα επηρεασμένο από την μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Στις εκατοντάδες εμφανίσεις τους έχουν συνεργαστεί μεταξύ άλλων με καταξιωμένους Ελληνες καλλιτέχνες όπως οι Νίκος Ξυδάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Θωμαϊδης, Βασίλης Λέκκας, Κλαούντια Ντέλμερ κά. Τη μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος κατέγραψε ο σκηνοθέτης Αγγελος Κοβότσος στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ με τίτλο ''Εncardia, η πέτρα που χορεύει''

Oι "Encardia" τραγουδούν στα γκρεκάνικα και σε άλλες 5 γλώσσες -διαλέκτους. Ανήσυχα και unplugged, χωρίς μικρόφωνα και έντονα φώτα τραγουδούν με κιθάρες βιολιά και κύμβαλα κάθε λογής και χορεύουν αδιάκοπα κι εκστατικά φέρνοντας τον κόσμο ...άνω κάτω. Στην αρχή το κοινό νομίζει ότι είναι συγκρότημα, αλλά μετά από λίγο νιώθει ότι είναι μέλος μιας παράξενης οικογένειας. Τους αρέσει να ζωντανεύουν παραμύθια και να "παραμυθεύουν" τη ζωή και όταν τελειώνουν εξαφανίζονται μαζί με τις αράχνες, τις νεράιδες και τους θρύλους τους. Προτιμούν να παίζουν μουσική στις πλατείες και στους δρόμους. Χαίρονται όταν βλέπουν τους ανθρώπους να χορεύουν και να τραγουδούν. Τελικά, πραγματοποιούν ''συναντήσεις'' μάλλον, παρά συναυλίες...

Εισιτήρια προπωλούνται στο ''Blue note'' (Aριστομένους 34) και στο ''Κύμα'' (Ναυαρίνου 167) στην Καλαμάτα. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 10 ευρώ.

Για πληροφορίες: 6932-483630 και 6936-518550. Η πρόσβαση γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Καλαμάτας - Μάνης (στον οικισμό Κρίσκιος (Κουρή) - πριν τα Σωτηριάνικα - παίρνετε τον δρόμο για Μεγάλη Μαντίνεια στρίβοντας δεξιά. Στα 500 μέτρα σας περιμένει η ...   παράσταση).