Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 19:20

Παρουσίαση της πλατφόρμας UrbanDig Project

Παρουσίαση της πλατφόρμας UrbanDig Project

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις της έκθεσης "Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα 2015" στις 7 μ.μ. με το event "UrbanDig Project". Την παρουσίαση θα κάνουν οι Γιώργος Σαχίνης και Ειρήνη Αλεξίου, στο Πνευματικό Κέντρο.

Πρόκειται για την παρουσίαση της πλατφόρμας UrbanDig Project που η ομάδα παραστατικών τεχνών «Οχι παίζουμε» εφαρμόζει σε γειτονιές. Η πλατφόρμα παρουσιάζεται σε δύο σκέλη: το καλλιτεχνικό σκέλος και το σκέλος ενεργοποίησης γειτονιάς. Το δεύτερο σκέλος αφορά στο πρόγραμμα δράσεων συλλογικής από-κάτω-προς τα πάνω χαρτογράφησης του πολιτισμικού κεφαλαίου της γειτονιάς μιας πόλης που εφαρμόζει η ομάδα με αφορμή τη δημιουργία μιας site-specific παράστασης, δηλαδή μιας παράστασης εμπνεόμενης από το χτες, το σήμερα και τις προσδοκίες/προκλήσεις του εκάστοτε αστικού χώρου.   Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με παραδείγματα δράσεων, ψηφιακών εργαλείων και εργαστηρίων που δημιουργήθηκαν συλλογικά στο πλαίσιο ενός UrbanDig Project στη γειτονιά του Δουργουτίου, των προσφυγικών κατοικιών του Νέου Κόσμου αλλά και υλικό από την παράσταση / φινάλε του προγράμματος εκεί (23/10-1/11).

Ο Γιώργος Σαχίνης είναι απόφοιτος του ΜΑ Advanced Theatre Practice του Central School of Speech and Drama (Λονδίνο), του "Institute of the Arts" του Duke και των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών των Πανεπιστημίων Duke (Bsc) και Berkeley CA (MSc). Η Ειρήνη Αλεξίου σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, χορό στην επαγγελματική σχολή «Ραλλού Μάνου» και στην σχολή «Susan Klein School - Susan Klein technique» (ΝΥ) και yoga στην «Atmananda Yoga Center» (ΝΥ).

Η έκθεση θα είναι στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ως την 1η Νοεμβρίου 10 - 2 μ.μ. και 5 - 9 μ.μ.