Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 21:53

Εκθεση χαρακτικής Ιταλών εικαστικών

Γράφτηκε από τον

Εκθεση χαρακτικής Ιταλών εικαστικών όπως οι Φράνκο Μούρεν, Τονίνο Γκουέρα, Μάουρο Καμεράνι κ.ά. εγκαινιάζεται απόψε στις 8 στη Μεσσήνη, στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη όπου θα παραμείνει μέχρι τις 16 Ιουλίου.
Η έκθεση -όπως τονίστηκε χθες το μεσημέρι από το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, σε συνέντευξη Τύπου- γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ιταλίας για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ενιαιοποίησή της.
Από την πλευρά της η επίτιμη πρόξενος της Ιταλίας Μαργαρίτα Μποβιτσέλι σημείωσε ότι η πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανήκει από κοινού στο Δήμο Μεσσήνης και τους Ιταλούς της περιοχή μας, οι οποίοι ανέκαθεν -όπως είπε- είχαν άψογη συνεργασία με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές.
Για σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός μίλησε από την πλευρά του ο Τ. Κατσουλίδης, προσθέτοντας ότι τα έργα που θα εκτεθούν είναι δημιουργίες των καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Παλέρμο, 50 χαρακτικά -χαλκογραφίες και λιθογραφίες- καθώς επίσης φωτογραφίες.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Λίνα Καμαρινοπούλου επισήμανε τη βαρύτητα των εικαστικών δημιουργών που μετέχουν στην έκθεση, προσθέτοντας ότι σε αυτή θα συμμετάσχει και ο κεραμίστας Ανδρέας Παπαδάτος.