Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 08:13

Kalamata:21: Σήμερα παρουσιάζεται η υποψηφιότητα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Kalamata:21: Σήμερα παρουσιάζεται η υποψηφιότητα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Εφτασε η μεγάλη μέρα που η Καλαμάτα θα υποστηρίξει σήμερα το φάκελο υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 στις 9.15 π.μ. στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" της Αθήνας.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν 10 άτομα από διαφορετικούς τομείς που έχουν συμμετάσχει σε δράσεις του KALAMATA:21. Δεκατέσσερις ελληνικές πόλεις διεκδικούν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Οι φάκελοι έχουν κατατεθεί ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου ενώ το διάστημα αυτό γίνονται οι παρουσιάσεις όλων των πόλεων. Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, την Παρασκευή θα ανακοινωθούν στον Τύπο οι πόλεις που θα έχουν επιλεγεί για την τελική φάση της διαδικασίας. Η εν λόγω ανακοίνωση θα γίνει στις 5.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (οδός Μπουμπουλίνας 20 – 22).

Αναλυτικά οι πόλεις είναι: η Καλαμάτα, η Τρίπολη, ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ελευσίνα, τα Ιωάννινα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Λέσβος, το Μεσολόγγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα και η Σάμος.

Η τελική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους με την ανάδειξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Οι τελευταίες πρόβες της ομάδας έγιναν στο Μανιατάκειον Ιδρυμα στην Αθήνα, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ο εκτελεστικός διευθυντής του KALAMATA:21 Εκτωρ Τσατσούλης παρέδωσε στον πρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη, τον φάκελο υποψηφιότητας της Καλαμάτας για ΕΕΠ και εξήγησε τους λόγους για  τους οποίους επέλεξε η Καλαμάτα να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Η κεντρική ιδέα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας αντανακλάται στο σύνθημα «Kalamata Rising». Είναι μια πόλη που αναδύεται, που ανατέλλει, που ανέρχεται, που κινητοποιείται…