Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 10:00

3.000 καρναβαλιστές στα γκρουπ της Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την

Κορυφώνονται αυτό το τριήμερο οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, με τη μεγάλη παρέλαση, το χορό μπατσάτα και τα κούλουμα. Για το θέμα δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο.

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και κάλεσε όλο τον κόσμο στις εκδηλώσεις. Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος είπε πως στα γκρουπ υπάρχουν πάνω από 3.000 άτομα. Ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος είπε ότι, όπως φαίνεται από τις προβλέψεις, ο καιρός θα είναι καλός σε γενικές γραμμές και πως εκτός απροόπτου όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά. Αν υπάρξει αλλαγή σε κάποιο event, θα ανακοινωθεί στο site του δήμου. Πάντως η καρναβαλική παρέλαση (η οποία ξεκινά από την πλατεία 23ης Μαρτίου) θα γίνει... είτε με ήλιο είτε με βροχή, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος. Να σημειώσουμε εδώ ότι, λόγω της παρέλασης, από το μεσημέρι της Κυριακής οι κεντρικοί δρόμοι της Καλαμάτας θα είναι κλειστοί και θα εφαρμόζονται ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Ο υπεύθυνος για την μπατσάτα και την προσπάθεια κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες, Μάριος Ιωαννίδης, είπε πως είμαστε πολύ κοντά στο στόχο. Από χθες ξεκίνησαν να έρχονται χορευτές από Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα αναμένονται άλλοι 180 από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σπάρτη, Τρίπολη και άλλες πόλεις. 

Τέλος, η Τασούλα Φοίφα κάλεσε τον κόσμο να δει τα αερόστατα στη Ράχη, στις 7 μ.μ. της Καθαρής Δευτέρας.

Γ.Σαρ.