Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 11:50

Εκδήλωση για τα 251 χρόνια από τη γέννηση του Κολοκοτρώνη

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση για τα 251 χρόνια από τη γέννηση του Κολοκοτρώνη

Εκδήλωση για την εθνική επέτειο και για τον εορτασμό 251 ετών από τη γέννηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη οργανώνει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων με θέμα “Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, βίος και ήθος, πίστη και στρατηγική”.

Στις 8 μ.μ., οι ομιλίες θα ξεκινήσουν μέσω zoom και το passcode είναι 832287.
Οι συντελεστές είναι οι: διοργάνωση: Σωτήρης Βαρελάς, συντονισμός: Δημήτριος Κατσούλας γ.γ. Ομοσπονδίας Πελοποννησίων, προσφώνηση: Αντώνιος Γυφτόπουλος πρόεδρος Ομοσπονδίας Πελοποννησίων, χαιρετισμός: Γιάννης Χρυσουλάκης γ.γ. Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών. Οι ομιλητές θα αναλύσουν τα εξής θέματα: “Βίος και ήθος του στρατηγού”
Ιωάννης Παναγιωτόπουλος καθηγητής Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α, “Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ως εκφραστής της Ελληνορθόδοξης παράδοσης” Κωνσταντίνος Χολέβας πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας. “Η στρατηγική σκέψη στην υπηρεσία της Επανάστασης” Λάμπρος Τζούμης στρατηγός ε.α.
“Η πολεμική τέχνη” του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη” Γεώργιος Πραχαλιάς μέλος Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών.
Η συνάντηση είναι η πρώτη του Κύκλου Διαδικτυακών Συναντήσεων με τον γενικό τίτλο «Πελοποννησίων διάλογοι» - ένα εργαστήριο για την προετοιμασία και τον συντονισμό του συνέδριου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που θα διοργανωθεί από την Ομοσπονδία το φθινόπωρο του 2021.

 


NEWSLETTER