Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 20:44

2 Μεσσήνιοι για 3η χρονιά στην παράσταση "Οι 12 ένορκοι"

 

Πρεμιέρα θα κάνει για τη φετινή χρονιά η παράσταση "Οι 12 ένορκοι", στις 7 Οκτώβρη στο θέατρο "Αλκμήνη" στην Αθήνα. Το έργο του Ρέτζιναλντ Ρόουζ παίζεται για τρίτη χρονιά με τους Μεσσηνίους Γιώργο Γιαννόπουλο και Θανάση Κουρλαμπά, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. 

Στο δικαστικό δράμα, γνωστό από την αμερικανική τηλεταινία του 1954, 12 ένορκοι συνεδριάζουν για να εκδώσουν την απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας. Κάθε ψηφοφορία τους είναι και μία μάχη,

αλλά … μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια!

Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι «κόστος» για τον καθένα από τους 12;

Η παράσταση, που απέσπασε 2 βραβεία κοινού "All4fun" (καλύτερης παράστασης και πρώτου ανδρικού), καθώς και το 34ο Κορφιάτικο Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, έπειτα από 2 χρόνια sold-out παραστάσεων και μία επιτυχημένη περιοδεία στο ΚΘΒΕ και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, συνεχίζει, μετατρέποντας για άλλη μια σεζόν το θέατρο "Αλκμήνη" σε δικαστικό μέγαρο και θέτοντας ξανά τους θεατές στη θέση του 13ου ενόρκου.

Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις - δυστυχώς διαχρονικές - προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας. 

«12 θυμωμένοι άντρες» κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται και άλλοτε συγκρούονται. Εχουν κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας το βάρος της ευθύνης που φέρνει η κάθε τους απόφαση.

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.