Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 21:21

Η Καλαματιανή Χρυσόθεμις Αμανατίδη στην ταινία "Γενέθλια"

Η Καλαματιανή Χρυσόθεμις Αμανατίδη στην ταινία "Γενέθλια"

Στο 39o Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας συμμετέχει η ταινία "Γενέθλια", στην οποία πρωταγωνιστεί η Καλαματιανή ηθοποιός Χρυσόθεμις Αμανατίδη.

Υπόθεση της ταινίας: Ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει, μαζί με τη μητέρα του, στο σπίτι τους, τον θείο του να έρθει να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 22α γενέθλιά του. Ο ερχομός του θείου του, όμως, με τη νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο. 

O σκηνοθέτης και σεναριογράφος Δημήτρης Κατσιμίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Εχει σπουδάσει και ασκήσει το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης στο θέατρο. Εχει γράψει 2 θεατρικά έργα, «Η αυτοκτονία μου» και «Το έμβρυο», που ανέβηκαν τη σεζόν 2014 - 15 σε θέατρα της Αθήνας. Τα «Γενέθλια» είναι η πρώτη του μικρού μήκους ταινία.

Στη ταινία παίζουν οι: Αριέττα Μουτούση, Ηλίας Βαλάσης, Χρυσοθέμις Αμανατίδη, Θωμάς Χαβιανίδης. Η διεύθυνση φωτογραφίας και το μοντάζ είναι του Βασίλη Σταυρόπουλου, ο ήχος του Αρη Παυλίδη, η σύνθεση μουσικής του "λΑΜΠΕΡΟύκ", το μακιγιάζ της Αννας Λούκα, ο σχεδιασμός και η μίξη ήχου του Βασίλη Σταυρόπουλου.