Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 19:55

Καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με βάση τη μελέτη της Planet

Καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με βάση τη μελέτη της Planet

Με το που θα κλείσει το έργο, θα προκηρυχθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Χορού και κει θα πάει η Σχολή Χορού.

Αυτός είναι ο προγραμματισμός του Δήμου Καλαμάτας για το Μέγαρο Χορού, σύμφωνα με το δήμαρχο Π. Νίκα.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποια ζητήματα -δεν μπορώ να σας προσδιορίσω το επίπεδο- στη σκηνή, που αποτελεί την καρδιά του Μεγάρου. Ηδη γίνεται μία μελέτη από την εταιρεία που κατασκευάζει και το πενταπλάσιο σε κόστος -είναι και πολύ μεγαλύτερο- Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου. Πιστεύω τελειώνουμε γρήγορα».

Υπενθύμισε ότι «έχουμε τη μελέτη της Planet, η οποία θα είναι ο οδηγός μας για τη λειτουργία του Μεγάρου» και υπενθύμισε πως «στο Μέγαρο θα στεγαστεί η Σχολή Χορού, ώστε το Μέγαρο να είναι ζωντανό καθημερινά».

Ο κ. Νίκας διαβεβαίωσε ότι «αμέσως θα προκηρυχθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή» και εξήγησε: «Θα υπάρξει καλλιτεχνικός διευθυντής ο οποίος θα έχει δραστηριότητες πνευματικού, πολιτιστικού, πολιτικού και κυρίως οικονομικού περιεχομένου -λέω κυρίως οικονομικού γιατί δεν μπορεί να επιβαρύνει το ταμείο του δήμου το Μέγαρο Χορού- να τις προωθήσει ο ίδιος. Υπάρχει ενδιαφέρον από πολύ σοβαρούς ανθρώπους για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού. Εννοώ ως καλλιτεχνικοί διευθυντές και βεβαίως και το στελεχιακό δυναμικό και η εμπειρία του Kalamata:21 θα αξιοποιηθεί. Δεν θα μείνει το Μέγαρο Χορού ένας άδειος χώρος. Μπορεί να μην υπήρξε μελέτη για τη λειτουργία του, όταν άρχισε να κατασκευάζεται -έτσι γίνονταν τα έργα στην Ελλάδα- ή μάλλον όταν άρχισε να μελετιέται. Το πρώτο που έπρεπε να γίνει, είναι η μελέτη για τη λειτουργία του και μελέτη κόστους - οφέλους. Μπορεί με τις κατάλληλες κινήσεις το Μέγαρο Χορού να είναι ένας φάρος πολιτισμού για όλη την περιοχή».

Γ.Σ.