Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 19:40

Τετράμηνο σεμινάριο της τεχνικής των Viewpoints στην Καλαμάτα

Τετράμηνο σεμινάριο της τεχνικής των Viewpoints στην Καλαμάτα

Τετράμηνο σεμινάριο της τεχνικής των Viewpoints θα γίνει από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου (στις 8 μ.μ.) στο Θέατρο Νηπιαγωγείο στην οδό Λεϊκων 24 στην Καλαμάτα. 

Τα Viewpoints αποτελούν φιλοσοφία της σκηνικής παρουσίας η οποία μετουσιώνεται σε τεχνική, με τους εξής στόχους: να εξασκήσει τους ηθοποιούς, να δημιουργήσει σύνολα επί σκηνής από μία ομάδα ηθοποιών, να δημιουργήσει κίνηση επί σκηνής, να δημιουργήσει συνθήκες έμπνευσης για το σκηνοθέτη με αφετηρία όχι την εγκεφαλική διαδικασία αλλά την ίδια της σκηνική πράξη.

Η διδασκαλία του συγκεκριμένου σεμιναρίου χωρίζεται σε 2 φάσεις. Στην πρώτη οι συμμετέχοντες ασκούνται στη σχέση τους με το χρόνο (ρυθμό, διάρκεια, επανάληψη, αντιληπτικότητα) και το χώρο (σχήμα, χειρονομία, αρχιτεκτονική, αποστάσεις, τοπογραφία) χωρίς τη χρήση κειμένου. Στη δεύτερη, καλούνται να εντάξουν στη συνθήκη της εξάσκησης τους συγκεκριμένα αποσπάσματα από θεατρικά κείμενα ή ένα ολόκληρο θεατρικό έργο. 

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Πέμπτη και το κόστος του σεμιναρίου είναι: 150 ευρώ για τους 4 μήνες σε 3 δόσεις ή 120 ευρώ, εάν προεξοφληθεί. Για επικοινωνία: 6948-930181. Θα διδάξει η Πέννυ Γκούζου επί πτυχίω φοιτήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.