Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 16:42

Εκθεση της Καλαματιανής εικαστικού Βίκυς Γεωργιοπούλου 

Εκθεση της Καλαματιανής εικαστικού Βίκυς Γεωργιοπούλου 

Το βιβλίο της Ηρας Παπαποστόλου «Χαρακτήρες και Επαγγέλματα», σε εικονογράφηση της Καλαματιανής εικαστικού Βίκυς Γεωργιοπούλου παρουσιάζουν οι Εκδόσεις "Περιτεχνών Καρτέρης" και η Αίθουσα Τέχνης "Περιτεχνών" στην οδό Ηροδότου 5 στο Κολωνάκι εδώ και λίγες μέρες, παράλληλα με έκθεση έργων της ζωγράφου. 

Το βιβλίο περιγράφει ανθρώπους του σήμερα με απλό και άμεσο τρόπο, ενώ εμπεριέχει και πολλά στοιχεία σαρκασμού. Ο υπάλληλος, ο περιπτεράς, η νοικοκυρά, οι καλλιτέχνες, οι ψυχίατροι, οι παπάδες, οι δημοσιογράφοι ή οι συνταξιούχοι δεν είναι παρά φιγούρες της καθημερινότητας που αποδίδονται με τη διεισδυτική ματιά ενός παιδιού που έχει δει πολλά και δεν μπορεί στο τέλος να κάνει τίποτε άλλο παρά να πει για όλα αυτά την δική του αλήθεια. Πρόκειται για ανάλαφρα κείμενα, δοσμένα με χιούμορ όπου πολλοί από εμάς μπορούμε να αναγνωρίσουμε στοιχεία από την καθημερινή μας ζωή, όπως περιγράφει η εισαγωγή. 

Η Βίκυ Γεωργιοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1975. Μαθήτευσε στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Καλαμάτας από το 1985 έως το 1993. Το 1999 αποφοίτησε με άριστα από την Α.Σ.Κ.Τ. από το Εργαστήριο Ζωγραφικής, με δάσκαλο τον Χ. Μπότσογλου. Εχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις, στον Χώρο Τέχνης 24 και στην Gallery 7. Από τον Ιούλιο του 2016 συνεργάζεται με την αίθουσα τέχνης "Περιτεχνών Καρτέρης". Εχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα: «Εlles» στο Μουσείο Φρυσίρα, «Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής» στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και Αθηνών, στη Συλλογή Χρήστου Μοσχανδρέου, «Γυναίκες ζωγραφίζουν γυναίκες» στο "The loft" επιμέλειας Ηρας – Παρασκευής Παπαποστόλου, «Το παιδί και το παιχνίδι στη ζωή και στην τέχνη» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα Μερκούρη σε επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη, «Βία;» στο Caid Centre σε επιμέλεια Μαρίας Μαραγκού, «Πλόες ΧΙΧ, στον πηγαιμό για την Ιθάκη» στο Ιδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως στην Ανδρο, σε επιμέλεια Αθηνάς Σχοινά. Ακόμη: «Περιστατικά Δ’» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου, Συλλογή Α. Χατζηιωάννου «Οψεις της μορφής – σημάνσεις του τοπίου», Συλλογή Α. Χατζηϊωάννου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, «Re-culture» στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα σε επιμέλεια Ιριδας Κρητικού, «Η τέχνη στην πρώτη σελίδα» της Athens Voice στο Μουσείο Μπενάκη). Στο εξωτερικό: στην Art Zurich με την Gallery Mylona και στο Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού – Παράρτημα Βερολίνου «Σώματα-Τόποι» της συλλογής του Α. Χατζηιωάννου. 

Εργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και στο Μουσείο Φρυσίρα. Εχει φιλοτεχνήσει 6 εξώφυλλα για την Athens Voice και την Ηχώ των Δημοπρασιών. Εργάστηκε για την κατασκευή κουστουμιών για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Από το 2000 εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Το βιβλίο πωλείται στην αίθουσα τέχνης όπου φιλοξενείται η έκθεση. Αυτή είναι επισκέψιμη Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11 π.μ. – 8 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο 11 – 2.30 μ.μ. (Κυριακή, Δευτέρα κλειστά). Για πληροφορίες: Ολγα Καρτέρη, 210 8239465.