Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 19:19

Σεμινάριο υποκριτικής τέχνης με το Φίλιππο Σοφιανό στην Καλαμάτα

Σεμινάριο υποκριτικής τέχνης στην Καλαμάτα διοργανώνει το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και τη Φύση «Ναρτούρα» σε συνεργασία με τον ηθοποιό –σκηνοθέτη Φίλιππο Σοφιανό.

Τα σεμινάρια αφορούν επαγγελματίες ηθοποιούς ή μη, ενήλικες που αγαπούν το θέατρο και που θα ήθελαν να "ακουμπήσουν" μια μεθοδολογία και πρακτική, της προσέγγισης ενός ρόλου. Ο κύκλος των σεμιναρίων θα φιλοξενηθεί, στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της ΕΡΤ Καλαμάτας, στο Ανατολικό Κέντρο (δίπλα από το Πανεπιστήμιο). Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε διάστημα 3 τριημέρων, από τις 16 Μαρτίου έως 1η Απριλίου, 3 ώρες την κάθε ημέρα (σύνολο 27 ωρών).

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής: Παρασκευή 16 Μαρτίου, από τις 7 το απόγευμα, μέχρι τις 10 το βράδυ.

Σάββατο 17 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ.

Κυριακή 18 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ. Τις ίδιες αντίστοιχα ώρες θα διεξαχθεί και τα τριήμερα 23, 24, 25 Μαρτίου και  30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6973-982870, καθημερινά 6 - 8 μ.μ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Φίλιππος Σοφιανός είναι απόφοιτος - υπότροφος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, από το 1980.

Ηθοποιός και σκηνοθέτης με δόκιμη πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει διδάξει στην Ανώτερη Δραματική Σχολή της Μαίρης Τράγκα, (Θέατρο «Εναστρο»), στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών (Deree) και στην Δραματική Σχολή του Σατιρικού Θεάτρου, στην Κύπρο. Σήμερα βρίσκεται να διδάσκει και πάλι στο Θέατρο «Εναστρο», καθώς επίσης και στη Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Αποκατάστασης και Επανένταξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (ΠΕΨΑΕ), στην Αθήνα.

Αυτή η εικοσαετής διαδρομή στο χώρο της διδασκαλίας της υποκριτικής τέχνης, πρόκειται να παρουσιαστεί στην Καλαμάτα μέσα από έναν κύκλο «συμπυκνωμένων» σεμιναρίων.