Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 15:59

Ο Μεσσήνιος Θόδωρος Ζαφειρόπουλος στην έκθεση “Still alive”

Γράφτηκε από την

 

Στην έκθεση “Still alive” στην Αθήνα λαμβάνει μέρος ο Μεσσήνιος εικαστικός Θόδωρος Ζαφειρόπουλος.

Στην “The project gallery”, ένα νέο χώρο στην Πλατεία Θεάτρου 14, στο κέντρο της Αθήνας 52 εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν συνθέσεις τολμηρές και πρωτότυπες και μας καλούν να αναστοχαστούμε πάνω σε πρωταρχικές έννοιες, μας οδηγούν σε μια διαδρομή, σ' ένα εικαστικό περιβάλλον υποβλητικό και πολυεπίπεδο, με αφετηρία τη νεκροκεφαλή – ένα εμβληματικό θέμα που διατρέχει την ιστορία της τέχνης: από τις γλυπτικές διακοσμήσεις των γοτθικών ναών και τις νεκρές φύσεις (vanitas) του 17ου αιώνα έως την καλυμμένη με διαμάντια νεκροκεφαλή του Damien Hirst.

Για τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες εικαστικούς στην έκθεση, η νεκροκεφαλή συνιστά αγαπητό θέμα, σε συνθέσεις όπου τα συμβολικά στοιχεία συνδυάζονται με τις αισθητικές αξίες, η κριτική ματιά με την ανατρεπτική προσέγγιση, τις αναφορές στην ιστορία της τέχνης και τη σύγχρονη πραγματικότητα, σε συνθέσεις, εξαιρετικά ποικίλες ως προς το ύφος, την τεχνοτροπία, τη διαφορετική ευαισθησία και την αισθητική που προκρίνουν.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Μαρτίου και θα είναι επισκέψιμη Τρίτη - Παρασκευή 11 π.μ. - 6 μ.μ., Σάββατο 12 – 4 μ.μ. Επιμελητές είναι οι: Γιάννης Μπόλης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης.