Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 18:44

Την ταινία “Ψυχή και σώμα” προτείνει η Κινηματογραφική Λέσχη

Γράφτηκε από την
Την ταινία “Ψυχή και σώμα” προτείνει η Κινηματογραφική Λέσχη

H πολυβραβευμένη “Ψυχή και σώμα”, ταινία που δέσποζε στο πρόγραμμα προβολών Μαρτίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας (αφιερωμένη στις γυναίκες δημιουργούς) είναι η νέα πρόταση για θέαση από το σπίτι.

Εδώ, η Ουγγαρέζα Ιλντικο Ενιέντι ακροβατεί από την κωμωδία στο δράμα, από τον ρομαντισμό στην βιαιότητα, και με έναν ανορθόδοξο λυρισμό δίνει τη δική της ματιά για την μοναξιά και τον έρωτα. Μια υπέροχη ταινία για τους φόβους και τις αναστολές του να «ανοίγεται» κανείς σε άλλους και για το πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι, όταν τελικά αυτό συμβαίνει.

Ο οικονομικός διευθυντής (Εντρε) και η διευθύντρια ποιοτικού ελέγχου (Μαρία) ενός εργοστασίου παραγωγής βόειου κρέατος μετά από μία εξέταση από ψυχολόγο, ανακαλύπτουν ότι βλέπουν το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Οταν πέφτουν για ύπνο, οι δυο τους σαν ελάφια συναντιούνται στο χιονισμένο δάσος. Εκείνος προστατευτικός, εκείνη διστακτική, μαζί σε μία τέλεια, σιωπηλή αρμονία που οδηγεί σε μία ανορθόδοξη, όσο και ρομαντική ιστορία.
Η ταινία βραβεύτηκε με τη Χρυσή Αρκτο, το FIPRESCI και το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο φεστιβάλ του Βερολίνου. Επίσης, ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου κέρδισε στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού, ενώ ήταν και υποψήφια στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, σκηνοθέτη και σεναριογράφου.
Την προβολή προσφέρει ελεύθερα στο κοινό η ΕΡΤ.


NEWSLETTER