Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 21:20

Ταινία της Ακριβής Κόλλια υποψήφια για διεθνές βραβείο

Ταινία της Ακριβής Κόλλια υποψήφια για διεθνές βραβείο

Υποψήφια στα βραβεία «Kalakari Film Festival» της Ινδίας θα είναι η ταινία μικρού μήκους της Ακριβής Κόλλια με τίτλο "ΣυνΕίδηση", ύστερα από την υποψηφιότητά της στο «Screen Power Festival» του Λονδίνου.

Στην ταινία, μέσα από την οποία τονίζεται το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, πρωταγωνιστεί η Χριστίνα Τζιάλλα και είναι μία παραγωγή της «Καλλίεργον», με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη & τη Φύση «Ναρτούρα». Μια λεπτομέρεια που χαροποίησε ακόμη περισσότερο τους συντελεστές της ταινίας είναι το γεγονός ότι τα έξοδα συμμετοχής θα καλύψουν τις ανάγκες σίτισης κάποιων οικογενειών της Ινδίας, με 50 πακέτα φαγητού. Τα γυρίσματα έγιναν στην παραλία της Καλόγριας στη Δυτική Μάνη και κάποια συμπληρωματικά πλάνα, στην παραλία της Αρτέμιδος στη Λούτσα Αττικής.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η νυχτερινή εικόνα της καλοκαιρινής παραλίας μοιάζει ξεχασμένο τοπίο, γεμάτη από παρατημένα σκουπίδια των παραθεριστών. Ο φακός ενός καθαριστή που μαζεύει τα σκουπίδια από την άμμο φωτίζει μια γυναίκα, ξαπλωμένη λίγα μέτρα μακριά. Εκείνη σηκώνεται και μπαίνει στη θάλασσα, πετώντας ένα κουτί μπύρας πίσω της. Αιφνίδια, ένα φωτεινό δίχτυ εμφανίζεται πάνω στην επιφάνεια του νερού και μοιάζει να την τυλίγει. Ενώ παλεύει να απεγκλωβιστεί, την κυκλώνουν σκουπίδια που διαγράφονται φωτεινά στα κύματα. Η γυναίκα βυθίζεται όλο και περισσότερο…