Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 10:10

Το νεανικό κοινό της Καλαμάτας «γυρίζει την πλάτη» στα reality - Ποιες σειρές έχουν ξεχωρίσει

Το νεανικό κοινό της Καλαμάτας «γυρίζει την πλάτη» στα reality - Ποιες σειρές έχουν ξεχωρίσει

Αρνητικό στην ιδέα να παρακολουθήσει κάποιο από τα reality της Ελληνικής τηλεόρασης εμφανίζεται το νεανικό κοινό της Καλαμάτας. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν στην "Ε" άτομα ηλικίας από 16 έως 20 ετών.

Με εξαίρεση το "Greece's Next Top Model 3" το οποίο καταγράφει πανελλαδικά μεγάλη τηλεθέαση, μαθητές αλλά και φοιτητές που συμμετείχαν στο γκάλοπ σημείωσαν πως αγνοούν την ύπαρξη άλλων τέτοιων παραγωγών, όπως του "Big Brother" ή του "Bachelor".

Από πλευράς prime time ζώνης η δραµατική σειρά του Alpha “Αγγελική” σχολιάστηκε ως η έκπληξη της φετινής σαιζόν, ενώ εγκωμιαστικά σχόλια απέσπασε η νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο” στην οποία πρωταγωνιστεί ο Καλαματιανός Θανάσης Κουρλαμπάς. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως καμία απάντηση δεν ανέφερε τις “Αγριες Μέλισσες”, δείχνοντας πως η επιτυχία τους οφείλεται σε θέαση που προέρχεται από μεγαλύτερες ηλικίες.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις απαντήσεις που έλαβε η "Ε", η νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1 “Παρουσιάστε” με τον Γιάννη Μπέζο δεν έχει εκπληρώσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες του κοινού, ενώ απογοήτευση αποτελεί η συνέχεια του "Καφέ της Χαράς", μιας και δεν θυμίζει σε τίποτα την εξαιρετική χιουμοριστική σειρά που πρωτοσυστήθηκε στους τηλεθεατές το 2003.

Σε ότι έχει να κάνει με τις ψυχαγωγικές εκπομπές η πλειοψηφία των απαντήσεων συμφώνησε πως το “Ρουκ Ζουκ” της Ζέτας Μακρυπούλια αποτελεί σταθερή αξία, όπως και το “Καλό Μεσημεράκι” του Νίκου Μουτσινά.

Απ' τη σχετική κατηγορία βέβαια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το “Ταξί” του Αλέξανδρου Τσουβέλα, του καλύτερου με διαφορά αυτή την εποχή stand up comedian στην Ελλάδα. Τέλος, ένα μικρό ποσοστό ατόμων επισήμανε πως δεν παρακολουθεί καθόλου τηλεόραση, βρίσκοντας ψυχαγωγική διέξοδο μέσω του netflix και του ίντερνετ ευρύτερα.

Κοινό συμπέρασμα των απαντήσεων είναι πως η κατανομή του προγράμματος δεν σέβεται το τηλεοπτικό κοινό, μολονότι όλες οι δημοφιλείς σειρές προβάλλονται στην αρχή της εβδομάδας, αφήνοντας «γυμνή» την υπόλοιπη. «Αν είχαν διαμοιραστεί σωστά σίγουρα θα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε περισσότερες και να τις κρίνουμε καλύτερα» τονίστηκε…