Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 17:07

Έκθεση “Ρήγας και Επανάσταση” στη Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Έκθεση “Ρήγας και Επανάσταση” στη Μεθώνη

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την υποστήριξη της Κοινότητας Μεθώνης και του Συλλόγου “Φίλων Κάστρου Μεθώνης”, προετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες μιας από τις σημαντικότερες ιστορικές εκθέσεις στην επικράτειά του, ενόψει του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο λόγος για την έκθεση με τίτλο “Ρήγας και Επανάσταση”, η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2018 στη Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή τη συμπλήρωση των 220 ετών από το θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή.
Από φέτος θα κοσμεί το ιστορικό κτήριο του “Καποδιστριακού Σχολείου” στη Μεθώνη, αποτελώντας προοίμιο των εκδηλώσεων του δήμου για την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία.
Επίσκεψη στον χώρο όπου πραγματοποιούνται οι προετοιμασίες για την έκθεση έκανε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, συνοδευόμενος από τη δημοτική σύμβουλο Ελένη Μιχελή και την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ιωάννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν χθες.


NEWSLETTER