Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 18:24

Κυκλοφόρησε το πρώτο cd του Γιάννη Αργυρόπουλου

Κυκλοφόρησε το πρώτο cd του Γιάννη Αργυρόπουλου

 

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο cd του Μεσσήνιου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Αργυρόπουλου με τίτλο "Μιαν Ανοιξη και μόνο", από τις εκδόσεις «Καθρέφτης ήχων αληθινών».


Ο Γιάννης Αργυρόπουλος μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά κάθε χρόνο από παιδί επισκέπτεται τη Μεσσηνία και το χωριό του, τους Μύλους Κυπαρισσίας.

Εχει δώσει αρκετές συναυλίες είτε ως σολίστ της κιθάρας είτε ως μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων. 
Από την αρχή της μουσικής του πορείας, παράλληλα με τις κλασικές σπουδές στη μουσική, καλλιεργήθηκε και η αγάπη του για το τραγούδι, η οποία εκδηλώθηκε τόσο συνθέτοντας τραγούδια, από νεαρή κιόλας ηλικία, όσο και συνοδεύοντας τραγουδιστές αλλά και τραγουδώντας ο ίδιος σε ζωντανές εμφανίσεις. 
Σκοπός της κυκλοφορίας του cd "Μιαν Ανοιξη και μόνο" με τα 14  τραγούδια του ίδιου και των συνεργατών του, όπως σημειώνει ο ίδιος, είναι «να εναποθέσουν και να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στο ύφος των τραγουδιών που αγαπούν και τραγουδούν και να σταθούν δημιουργικά δίπλα σε αυτά, καθώς η δημιουργία μέσα στις όποιες δυσκολίες των καιρών αποτελεί πυρήνα αντίστασης, πηγή ψυχικής ανάτασης και ελπίδας για όλους».

 

Πρόκειται για έναν πολυσυλλεκτικό δίσκο, στον οποίο συμμετέχει μια πλειάδα καταξιωμένων αλλά και ανερχόμενων ταλαντούχων στιχουργών, ερμηνευτών, ενορχηστρωτών, μουσικών, και συγκεκριμένα: Οι στιχουργοί Πέτρος Ζήκος, Γιάννης Κυριαζής, Αθανασία Γιασουμή, Βασιλική Μουργελά, Κοσμάς Σταυρίδης, Στάθης Χαμπίμπης. Οι ερμηνευτές Πάνος Μπούσαλης, Διαμάντη Δαγιάση, Θέλμα Καραγιάννη, Φωτεινή Σαββατιανού, Πασχάλης Τσέρνας, Νίκη Γλυκή, Αλίκη Παππά, Μαρία Σκαρή. Οι ενορχηστρωτές Γιάννης Σκαρής, Στέφανος Χατζηαναγνώστου, καθώς και οι μουσικοί Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικα, φλογέρα), Γιάννης Σκαρής (μπουζούκι, μαντολίνο), Θωμάς Δρόσος (κλαρίνο, φλογέρα), Ανδρέας Χανιώτης (βιολί), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο, πίκολο φλάουτο), Σταύρος Παργινός (τσέλο, μαντολίνο), Γιώργος Πάλλης (πιάνο, ακορντεόν), Βασίλης Μαντόγλου (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Ταυλάς (λαούτο), Χάρης Πανταζής (κοντραμπάσο), Βασίλης Καραμπελόπουλος (κρουστά), Γιάννης Αργυρόπουλος (κλασική, ακουστική κιθάρα). Οι ηχογραφήσεις έγιναν από τους Βασίλη Μαντόγλου (Studio Diva), Άκη Μελή (Earth Sound studio), Γιάννη Σκαρή, Βασίλη Κετεντζόγλου, Γιάννη Αργυρόπουλο. Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Βασίλη Μαντόγλου.


Η συγγραφέας Βασιλική Μουργελά η οποία κατάγεται από το χωριό Χώρα Γορτυνίας της Ορεινής Αρκαδίας όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια με όμορφες αναμνήσεις απ' την οικογένειά της και μοναδικές εικόνες της φύσης, συμμετέχει με τους στίχους "Το πατρικό μου σπίτι".

O δίσκος του Γιάννη Αργυρόπουλου με τίτλο «Μιαν Ανοιξη και μόνο», όπως ο ίδιος δηλώνει σε ανάρτησή του στα  social media, είναι αφιερωμένος στην κόρη του Ζωή, τη δική του "Ανοιξη". 
Σύντομα θα είναι διαθέσιμος και από τα δισκοπωλεία.

K.Δρ.