Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 17:49

Η Χώρα τίμησε το έργο του Γιάννη Μπίρη

Η Χώρα τίμησε το έργο του Γιάννη Μπίρη

Τον γιατρό - συγγραφέα Γιάννη Α. Μπίρη τίμησε το βράδυ της Τρίτης η Κοινότητα Χώρας, με αφορμή τη βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών του βιβλίου του “Κάστρα και Οχυρά στη Μεσσηνία”.

Η βράβευση αυτή εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και συνοδεύτηκε από ομιλία του κ. Μπίρη με θέμα “Οι χώρες το 1821 - Ένα ιστορικό οδοιπορικό των επαναστατικών χρόνων στη Χώρα Μεσσηνίας”.

Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Μουσείου Χώρας, προλόγισε ο κοινοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του “Νηλέα” Γιώργος Κόκκινος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Διονύσης Δημητρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Γαϊτάνης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκραίκης. Για την πολυσχιδή προσωπικότητα και τη δράση του Γιάννη Μπίρη μίλησε η διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος και επιμελήτρια της βραβευμένης έκδοσης Βίκυ Ιγγλέζου.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στην όμορφη βραδιά ήταν η παρουσία ορισμένων συμμαθητών του κ. Μπίρη από τα χρόνια του δημοτικού, που έφθασαν στη Χώρα από την Αθήνα με σκοπό να τιμήσουν με την παρουσία τους τον παλιό τους φίλο.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου - Νέστορος και του Σωματείου “Διάζωμα”, ενώ χορηγός ήταν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.