Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 20:57

Ξεχωριστή εκδήλωση στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Μία μεγάλη γιορτή θα γίνει στην Αρχαία Μεσσήνη το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, η οποία θα συνδυάζει διαφορετικές μορφές της τέχνης.

Συγκεκριμένα η νέα αυτή ημερομηνία, μετά από 2 αναβολές θα περιλαμβάνει: τα εγκαίνια του στεγάστρου της Βορειοανατολικής Στοάς του Γυμνασίου, τα εγκαίνια της έκθεσης "Αγορά, 11 γλύπτες στην Αρχαία Μεσσήνη" και τη συναυλία της Klaudia Delmer "Τραγούδι στις σειρήνες”.
Η πρώτη εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας "Προστασία και ανάδειξη του χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης" (6 μ.μ.). Η έκθεση γλυπτικής ξεκινά σε συνδιοργάνωση του καθ. Πέτρου Θέμελη, του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, του καθ. Γιώργου Χουλιαρά και της ιστορικού τέχνης Ιριδας Κρητικού (7 μ.μ.). Τέλος, στη συναυλία η κ. Delmer παρουσιάζει τη νέα της δουλειά στην οποία μετέχουν οι: Ηλίας Κατελάνος (καταγόμενος από τη Μεσσηνία), Βασίλης Καρράς Billka, Γιώργος Δελλής. Η μουσική βραδιά είναι μια συνδιοργάνωση της Εταιρείας Αρχαιολογικών Μεσσηνιακών Σπουδών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (7.30μ.μ.).

Τα κεράσματα αποτελούν ευγενική χορηγία του Εστιατορίου "Ιθώμη" και της Οινοποιίας Ψαρούλη.

Είσοδος Ελεύθερη.