Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 20:57

Ξεχωριστή εκδήλωση στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Ξεχωριστή εκδήλωση στην Αρχαία Μεσσήνη

Μία μεγάλη γιορτή θα γίνει στην Αρχαία Μεσσήνη το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, η οποία θα συνδυάζει διαφορετικές μορφές της τέχνης.

Συγκεκριμένα η νέα αυτή ημερομηνία, μετά από 2 αναβολές θα περιλαμβάνει: τα εγκαίνια του στεγάστρου της Βορειοανατολικής Στοάς του Γυμνασίου, τα εγκαίνια της έκθεσης "Αγορά, 11 γλύπτες στην Αρχαία Μεσσήνη" και τη συναυλία της Klaudia Delmer "Τραγούδι στις σειρήνες”.
Η πρώτη εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας "Προστασία και ανάδειξη του χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης" (6 μ.μ.). Η έκθεση γλυπτικής ξεκινά σε συνδιοργάνωση του καθ. Πέτρου Θέμελη, του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, του καθ. Γιώργου Χουλιαρά και της ιστορικού τέχνης Ιριδας Κρητικού (7 μ.μ.). Τέλος, στη συναυλία η κ. Delmer παρουσιάζει τη νέα της δουλειά στην οποία μετέχουν οι: Ηλίας Κατελάνος (καταγόμενος από τη Μεσσηνία), Βασίλης Καρράς Billka, Γιώργος Δελλής. Η μουσική βραδιά είναι μια συνδιοργάνωση της Εταιρείας Αρχαιολογικών Μεσσηνιακών Σπουδών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (7.30μ.μ.).

Τα κεράσματα αποτελούν ευγενική χορηγία του Εστιατορίου "Ιθώμη" και της Οινοποιίας Ψαρούλη.

Είσοδος Ελεύθερη.


NEWSLETTER