Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 07:52

Οι νέες ηλικίες «αγκάλιασαν» το θερινό σινεμά στην Καλαμάτα

Οι νέες ηλικίες «αγκάλιασαν» το θερινό σινεμά στην Καλαμάτα

Με θετικό πρόσημο σε σχέση με το 2020 έκλεισε η σεζόν του θερινού σινεμά της Καλαμάτας, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που λειτούργησε και φέτος λόγω της πανδημίας.

Μετρώντας ήδη τέσσερα χρόνια παρουσίας στο χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού η καλοκαιρινή εκδοχή του Cine Center «αγκάλιασε» για μια ακόμα καλοκαιρινή περίοδο τους σινεφίλ, οι οποίοι έδωσαν με μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με πέρυσι το «παρών», απολαμβάνοντας τις αγαπημένες τους ταινίες κάτω από τα αστέρια. Όπως τόνισε στην «Ε» ο υπεύθυνος προγραμματισμού για το Cine Center Καλαμάτας, Βασίλης Μουλάς, μπορεί μια ακόμα θερινή περίοδος να κύλησε με περιορισμούς λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού και του φόβου που επέφεραν αυτά, ωστόσο λόγω του γεγονότος πως παρουσιάστηκαν ποιοτικές και εμπορικές ταινίες, τις οποίες προτίμησαν κυρίως οι νεαρές ηλικίες, οι εισπράξεις ανέβηκαν σε ένα ποσοστό της τάξεως του 20%. «Αυτό θα ήταν μεγαλύτερο αν οι σινεφίλ μεγαλύτερης ηλικίας δεν είχαν το φόβο να βγουν και να δουν μια ταινία. Μπορεί να μην πιάσαμε τα νούμερα του 2019, όμως δεδομένου του καλύτερου υλικού αλλά και των εμβολιασμών το 2021 κρίνεται πιο επιτυχημένο» σημείωσε.

 

ΠΡΩΤΟ ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Υστερα από ενάμιση χρόνο κλεισίματος λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι αίθουσες του Cine Center στην οδό Καλλιπατείρας άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό. Από την Πέμπτη 30/9 τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες, ο χώρος δέχεται εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) καθώς και όσους επιδεικνύουν rapid test 48 ωρών. Τα παιδιά από 4 έως 12 ετών που κάνουν self test στα σχολεία τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια για τις προβολές. Οι παραπάνω οδηγίες ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν γίνει κατανοητές απ’ όλους, με αποτέλεσμα η είσοδος να μην είναι δυνατή για κάποιους θαμώνες όπως έχει παρατηρηθεί. «Από τη στιγμή που ανοίξαμε το χειμερινό σινεμά ο κόσμος φαίνεται μπερδεμένος. Υπήρξαν παραδείγματα όπου κάποιοι σινεφίλ προσκόμισαν το rapid test που κάνουν σε εβδομαδιαία βάση για τη δουλειά τους, όμως χρονικά για μας ήταν άκυρο καθώς είχαν παρέλθει οι 48 ώρες. Αυτή τη διαδικασία πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα για να την μάθουν οι πελάτες μας και για να γίνει από όλους κατανοητή. Από την πλευρά μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο μιας και είμαστε υπεύθυνοι για τη δημόσια υγεία, γι’ αυτό ζητάμε την κατανόηση και τη συνεργασία του κόσμου. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους εμβολιασμένους ή με τους νοσήσαντες απλά σκανάρουμε το πιστοποιητικό τους ώστε να εισέλθουν στις αίθουσές μας» επισήμανε ο Βασίλης Μουλάς, συμπληρώνοντας πως η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ «No Time to Die» τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου, χωρίς ωστόσο να κοπούν τα αναμενόμενα εισιτήρια, καθώς η πρεμιέρα συνέπεσε με το κλείσιμο του θερινού σινεμά και το άνοιγμα του χειμερινού.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

Σχετικά με το αν θα γίνουν οι χώροι των κινηματογράφων αμιγώς για εμβολιασμένους, ο υπεύθυνος προγραμματισμού για το Cine Center ξεκαθάρισε πως οι όποιες νέες αποφάσεις θα ανακοινωθούν στα τέλη Οκτωβρίου. «Αυτό θα φανεί από το ποσοστό των εμβολιασμών και ενδεχομένως των κρουσμάτων εκείνης της περιόδου. Ελπίζουμε από εδώ και στο εξής να μην υπάρξει νέο λουκέτο στους χώρους του πολιτισμού, ούτως ώστε με το όπλο του εμβολίου να επιστρέψουμε στις προ Covid συνθήκες. Στον κινηματογράφο έχουμε επιλέξει το μεικτό σύστημα με πληρότητα ίση με το 50% της δυναμικότητάς των χώρων, οπότε οι αποστάσεις είναι δεδομένες για όλους» εξήγησε.

 

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Καταλήγοντας, ο κ. Μουλάς αναφέρθηκε στις ταινίες που αναμένεται να ξεχωρίσουν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για το «Venom 2», με την μορφή του Τομ Χάρντι να ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη, το ιστορικό δράμα «The Last Duel - Η Τελευταία Μονομαχία» σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Βρετανού δημιουργού Ρίντλεϊ Σκοτ, το «Army Baby», τη νέα στρατιωτική κωμωδία του Γιώργου Κορδέλλα, καθώς και για την παιδική ταινία «The Addams Family 2», την πιο τρομακτική οικογένεια του σινεμά. «Το ζητούμενο είναι να τηρηθεί το πλάνο των παραγωγών και να μην προκύψουν νέες αναβολές» είπε.