Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 08:29

Ψηφιακό έκθεμα για την ναυμαχία του Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την
Ψηφιακό έκθεμα για την ναυμαχία του Ναυαρίνου

 

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα προβάλλεται η ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου, στο ισόγειο της Οικίας του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, στην Πύλο.

Το πολυμεσικό ψηφιακό έκθεμα είναι επισκέψιμο καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα 10 π.μ. – 4 μ.μ.

Το έργο προβάλλεται σε ενιαία οθόνη, που εκτείνεται περιμετρικά σε 3 πλευρές (αριστερή, κεντρική και δεξιά) με ταυτόχρονη επιπλέον προβολή στην οροφή και στο πάτωμα του εκθεσιακού χώρου.

Η ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνο, η οποία στις 20 Οκτωβρίου του 1827 οδήγησε στο τέλος της Επανάστασης και τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, παρουσιάζεται στην Πύλο, μέσα από το πολυμεσικό ψηφιακό έκθεμα που ζωντανεύει τον πίνακα του ζωγράφου George Philip Reinagle «Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου», ο οποίος εκτίθεται στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο του Γκρίνουιτς (National Maritime Museum Greenwich) στο Λονδίνο.

Το ψηφιακό έκθεμα παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μοριάς 21», μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε, εμπνευσμένη από τις μάχες του 1821, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου - Νέστορος και μέγα υποστηρικτή την «Αιγέας ΑΜΚΕ» Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Εργου.

Για επικοινωνία: 27233 60202.


NEWSLETTER