Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 17:45

Πλήθος κόσμου στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “Στο Σύρμα” (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Πλήθος κόσμου στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “Στο Σύρμα” (φωτογραφίες)

Επίσημη πρεμιέρα και παρουσίαση της ταινίας «Στο Σύρμα», του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Μεσσήνιου Αντώνη Κατσά (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»), έγινε το βράδυ της Δευτέρας στον κινηματογράφο «STUDIO new star art cinema», στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική μαρτυρία, από το κολαστήριο της Μακρονήσου, εκεί που «σώπαιναν οι λύκοι, γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι», που θα προβάλλεται σε α' προβολή από σήμερα στους κινηματογράφους. Την ταινία παρακολούθησε στην επίσημη πρεμιέρα της ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον κινηματογράφο, παρουσία πολλών συντελεστών του έργου, ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης, παραγόντων της δημόσιας ζωής της Καλαμάτας, αλλά και αγωνιστών της Αντίστασης και απογόνων τους, ανάμεσά τους ο ακούραστος μακρονησιώτης αγωνιστής Λάζαρος Κυρίτσης, που συνεχίζει να είναι στην πρώτη γραμμή στα 103 του χρόνια, αναφέρει το 902.gr. Ο Αντώνης Κατσάς, μίλησε με συγκίνηση, τιμή και χαρά για την παρουσία όλου αυτού του κόσμου στην πρεμιέρα και ιδιαίτερα για την παρουσία του Λάζαρου Κυρίτση, που ήταν παρών στη συγκλονιστική ιστορία της σφαγής του 1948 στη Μακρόνησο. Μίλησε ακόμα για την αποδοχή που συνάντησε το έργο (βιβλίο και θεατρικό αρχικά) στην Καλαμάτα, επισημαίνοντας ότι δείχνει την ανάγκη να γίνουν γνωστά τα γεγονότα, για να βγουν συμπεράσματα και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις. Διηγήθηκε επίσης ιστορίες των διώξεων του πατέρα του και γεγονότα που τον σημάδεψαν. Πριν την έναρξη της προβολής το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων αυτών των αγωνιστών.

 


NEWSLETTER