Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 19:02

“What will people say?” από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ

Γράφτηκε από την

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνεργασία με την εκπαιδευτική δράση “Petit Plan” θα προβάλλουν με ελεύθερη είσοδο την ταινία “What will people say?/ Τι θα πει ο κόσμος;” σήμερα στις 9 μ.μ., στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ.

H συγκεκριμένη ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με την πρεσβεία της Νορβηγίας και το Νορβηγικό ινστιτούτο. Το Petit Plan έχει ως σκοπό την κινηματογραφική επιμόρφωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών Λυκείου μέσω του κινηματογράφου, παρουσιάζοντας ταινίες που αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις μαθήτριες και τους μαθητές. Προβάλλονται έργα με διεθνή αναγνώριση, σύγχρονη θεματολογία, φρέσκια ματιά και ουσιαστικό προβληματισμό. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, θα προβάλλεται μια επιλεγμένη ταινία κάθε μήνα, απευθυνόμενη σε παιδιά και νέους, εστιάζοντας στους εφήβους και τα προβλήματά τους, με σκοπό τη διεύρυνση των οριζόντων τους και τη διαμόρφωση κριτικής σκέψης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

H δεκαεξάχρονη Νίσα ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβη. Όταν ο πατέρας της την ανακαλύπτει στο κρεβάτι με τον φίλο της, οι δύο κόσμοι της Νίσα συγκρούονται βίαια. Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απαγάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας. Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη, η Νίσα αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην κουλτούρα των γονιών της. Διάρκεια: 106’.