Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 16:00

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στη Μεσσηνία (βίντεο)

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στη Μεσσηνία (βίντεο)

Ο προορισμός του Ζερόμ Καλούτα στο επεισόδιο της ταξιδιωτικής εκπομπής «Φτάσαμε», που μεταδόθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, από την ΕΡΤ1 ήταν η Μεσσηνία.

Ξεκινά από τη Μαραθόπολη, όπου ο Ζερόμ συναντά την Αλεξάνδρα, κάνει μαζί της γιόγκα και μυείται στα μυστικά της ζωής σε ένα οικολογικό αγρόκτημα. Στην πανέμορφη, αρχοντική Κορώνη, μαθαίνει πώς να φτιάχνει μόνος του χειροποίητα παπούτσια, ενώ στον κεντρικό πεζόδρομο της παραθαλάσσιας Φοινικούντας, αναλαμβάνει να πουλήσει καλαμπόκια σε Έλληνες και ξένους τουρίστες. Ο Ζερόμ κάνει τη βόλτα του στην κεντρική πλατεία της Πύλου κι από το λιμάνι της ξεκινά για το πρώτο μάθημα ιστιοπλοΐας της ζωής του στις μοναδικές θάλασσες της μεσσηνιακής ακτογραμμής.

Στο γραφικό Χαρακοπιό, το «χωριό της χαράς», ο Ζερόμ γνωρίζει την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου στο παλιό ελαιοτριβείο, που μέχρι και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Κατηφορίζοντας προς την πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Χαρακοπιό ακούει το μπουζούκι του Μιχάλη Τριαντόπουλου στο "Φαγοπότι της Φούλης" και μπαίνει μέσα. Εκεί δοκιμάζει τα τοπικά τηγανόψωμα, παστό, κολοκυθοανθούς με φέτα αλλά και την ποικιλία της κορωνέικης ελιάς, που είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο ΕΔΩ  

Με οδηγό το χιούμορ και τη διάθεση να γνωρίσει άγνωστες αλλά μαγευτικές γωνιές της Ελλάδας, να γίνει ένα με τους ντόπιους και να μυηθεί στον τρόπο ζωής, στις παραδόσεις και στις συνήθειες τους, ο Ζερόμ Καλούτα λέει «ναι» σε κάθε νέα πρόκληση. Η εκπομπή του Ζερόμ Καλούτα σε σκηνοθεσία Ανδρέα Λουκάκου μεταδίδεται κάθε Κυριακή, στις 5 μ.μ. από την ΕΡΤ1.