Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 16:15

Πρεμιέρα στις 25 Φεβρουαρίου για το 11ο Καλαματιανό Καρναβάλι - Συναυλία με τους "Alcatrash" στην τελετή έναρξης (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Στο Ιστορικό Κέντρο θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Φεβρουαρίου το 11ο Καλαματιανό Καρναβάλι, η κορύφωση του οποίου θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και καλεσμένο τον Τόνι Σφήνο.

Κατά τη διάρκεια των αποκριών, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από events, όπως ο διαγωνισμός “Déjà vu”. Ακόμα, για την Καθαρά Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί η αποκριάτικη παιδική εκδήλωση Color festival στην ακτή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, όπως έγινε και πέρυσι.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, ο πρόεδρος της “Φάρις” Σωτήρης Κριτσωτάκης ανέφερε πως από αυτή την εβδομάδα η Καλαμάτα φοράει τα γιορτινά της, ώστε να δημιουργηθεί η ανάλογη αποκριάτικη ατμόσφαιρα. Ο ίδιος, σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου θα διοργανωθούν μεταξύ άλλων συναυλίες, πάρτυ, παιχνίδια για τα παιδιά, παρελάσεις και παραδοσιακές εκδηλώσεις τόσο στην πόλη όσο και στις κοινότητες, με στόχο να βελτιωθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή το τριήμερο των αποκριών και κατ' επέκταση η οικονομική δραστηριότητα.

Ο νέος Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Παναγιώτης Δραγκιώτης τόνισε πως σκοπός του θεσμού είναι να προσφέρει χαρά στον κόσμο στις δύσκολες εποχές που διανύει, κάνοντας ένα μικρό, ευχάριστο διάλλειμα από την καθημερινότητα. Ο ίδιος, στάθηκε στην διαφήμιση του Καλαματιανού Καρναβαλιού, ώστε να έρθει κόσμος από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην πόλη και να περάσει το τριήμερο του ευχάριστα. «Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό επεξεργασία, με τον σκελετό να είναι έτοιμος. Στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλες δράσεις ώστε το πρόγραμμα να γίνει ακόμα πιο πλούσιο» πρόσθεσε, πληροφορώντας πως στις 25 Φεβρουαρίου θα γίνει με το άνοιγμα του τριωδίου ένα street party στο Ιστορικό Κέντρο με τη συμμετοχή πολλών dj της πόλης. Ο ίδιος, ενημέρωσε πως την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας με τη συμμετοχή του συγκροτήματος "Alcatrash", ενώ παράλληλα θα γίνει η παρουσίαση της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ (βασίλισσα του Καλαματιανού Καρναβαλιού). Ο Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής επισήμανε πως ο παρουσιαστής της μεγάλης παρέλασης Τόνι Σφήνος κάνει ήδη promotion για το θεσμό μέσα από τα social media που διατηρεί, κάνοντας κάλεσμα σε ντόπιους και επισκέπτες να  συμμετάσχουν στο Καλαματιανό Καρναβάλι. Σε ερώτηση της “Ε” για το αν έγιναν συζητήσεις να επανέλθει το Παιδικό Καλαματιανό Καρναβάλι, ο Παναγιώτης Δραγκιώτης διευκρίνισε πως θα γίνει μια ενιαία παρέλαση στις 17 Μαρτίου όπου θα παρελάσουν και τα παιδικά γκρουπ και των μεγαλύτερων.

Τέλος, το μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής Αναστασία Μπελογιάννη έκανε κάλεσμα στους επαγγελματίες της Καλαμάτας να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται, καθώς με αυτό τον τρόπο οι εκδηλώσεις -όπως είπε- μπορούν να δυναμώσουν, θυμίζοντας στιγμές από τα πρώτα χρόνια του Καλαματιανού Καρναβαλιού.