Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 14:13

Καλαματιανό Καρναβάλι: Αγγίζει το 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων - Μεγάλη συμμετοχή στις παρελάσεις

Καλαματιανό Καρναβάλι: Αγγίζει το 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων - Μεγάλη συμμετοχή στις παρελάσεις

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 11ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. Φάρις, συνεργασία με τις Κοινότητες, συλλόγους και φορείς, είναι έτοιμοι με κέφι να προσφέρουν σε ντόπιους και επισκέπτες στιγμές διασκέδασης και χαράς.

Αύριο στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας η εκδήλωση «Χορεύετε;» όπου θα χορέψουν σχολές χορού, κάνοντας την εμφάνιση τους και τα καρναβαλικά πληρώματα. Οι σχολές χορού που θα εμφανιστούν είναι οι εξής: Baila Fuerte, Physical-Σύλλογος Χορού και Ρυθμικής Γυμναστικής, Vive Bailanto, Ξενία-Σύλλογος Αθλητικού&Κοινωνικού Χορού Καλαμάτας, Fame Dance Academy, «Η Χαρά Του Παιδιού» Χορευτικός Σύλλογος.

Το Σάββατο στις 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία, τα παιδιά θα έχουν ευκαιρία να παίξουν Προσκοπικά Παιχνίδια ενώ στη 1 μ.μ. οι παρευρισκόμενοι, θα απολαύσουν σκοπούς της Ταραντέλας από το εύθυμο καρναβαλικό καραβάνι και τη μουσική των Mattia Manco και Gianfranco Narracci, μία ομάδα του διάσημου Καρναβαλιού του Μαρτινιάνο, από τα ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας. Την ίδια μέρα στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή αποκριάτικη παρέλαση με αφετηρία από τη συμβολή της Αριστομένους με το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και κατάληξη στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθεί DJ Party με τον DJ Pantelis.

Την Κυριακή θα λάβει χώρα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 3 μ.μ., με σημείο εκκίνησης τον πεζόδρομο της Αριστομένους και κατάληξη στην Κεντρική Πλατεία - Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας. Ο Τόνι Σφίνος θα παρουσιάσει την καρναβαλική παρέλαση και αμέσως μετά θα αναλάβει τη διασκέδαση του κοινού παρέα με την μπάντα του, τους Playmates.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ & ΥΨΗΛΗ ΠΡΗΡΟΤΗΤΑ

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε πως η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της, ώστε να υποδεχτεί πλήθος κόσμου που αναμένεται να την επισκεφτεί, με τα μηνύματα από τη μεριά της φιλοξενίας να τονίζουν πως η πληρότητα θα αγγίξει το 100%.  Ο ίδιος, δήλωσε χαρούμενος για τη μεγάλη συμμετοχή στις καρναβαλικές παρελάσεις και για το γεγονός πως το παρών θα δώσουν πληρώματα από τη Βουλγαρία και από την Ιταλία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως ντόπιοι και επισκέπτες θα περάσουν υπέροχα.

Στο ίδιο κλίμα, ο πρόεδρος της “Φάρις” Σωτήρης Κριτσωτάκης πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια του τριημέρου η Καλαμάτα θα δεχτεί σημαντικό όγκο επισκεπτών, με την Καλαμάτα από την πλευρά της να προσφέρει πληθώρα επιλογών για τη διασκέδαση τους μέσα από τις εκδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί.

Στην πλούσια ατζέντα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Παναγιώτης Δραγκιώτης, τονίζοντας πως ο κόσμος επιστρέφει στο Καρναβάλι “αγκαλιάζοντάς” το, γεγονός που διαπιστώνεται μέσα από την πολυπληθή συμμετοχή στα γκρουπ του Καρναβαλιού που συνεχίζουν να ενισχύονται με κόσμο, δεδομένου πως μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 22, με μέσο όρο 150 άτομα το καθένα. Ο ίδιος στάθηκε στον DJ της βραδινής παρέλασης Junior Dag ο οποίος θα δίνει το ρυθμό στα γκρουπ, όσο και στον DJ Pantelis ο οποίος θα αναλάβει μουσικά το Street Party που θα ακολουθήσει στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. «Ο DJ Pantelis, με διεθνή αναγνώριση και έδρα στη Νέα Υόρκη και στο Ντουμπάι θα έρθει αποκλειστικά στην Ελλάδα για το Καλαματιανό Καρναβάλι» σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με την εκδήλωση “Καρναβαλοχρώματα” την Καθαρά Δευτέρα στις 12 μ. στην Ακτή του ΝΟΚ, η καλλιτεχνική διευθύντρια του “Polis Art”, Nίνα Δράκου, έκανε λόγο για μια πολύπλευρη εμπειρία διασκέδασης, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα πολύχρωμο event, γεμάτο κέφι, χορό, ρίψη πολύχρωμης σκόνης, show με μπουρμπουλίθρες και ξυλοπόδαρους, ανιματέρ, face painting, διαδραστικά παιχνίδια, και μαλλί της γριάς. Η ίδια, έκανε κάλεσμα στους μικρούς φίλους της εκδήλωσης να ντυθούν αποκριάτικα, διευκρινίζοντας πως σε κάθε παιδί θα δοθεί ένα σακουλάκι με πολύχρωμη σκόνη δωρεάν.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

-Σάββατο 16 Μαρτίου, Βρωμόβρυση Δ.Ε. Αρφαρών, Οικισμός Κρασοπούλα-Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου στις 7 μ.μ. Παραδοσιακή μακαρονάδα. Ασπροπουλιά Δ.Ε. Άριος, Πλατεία στις 7 μ.μ. Αποκριάτικο γλέντι. Αρτεμισία Δ.Ε. Καλαμάτας, Πλατεία στις 6 μ.μ. Παραδοσιακά εδέσματα.

-Κυριακή 17 Μαρτίου, Λαδά Δ.Ε. Καλαμάτας, Πλατεία στις 12 μ.. Παραδοσιακά εδέσματα. Άγιος Φλώρος Δ.Ε. Αρφαρών στη 1 μ.μ. Παραδοσιακή μακαρονάδα, αερόστατα. Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, Κοινοτικό γραφείο, 7 μ.μ. Φωτιές, Παραδοσιακή μακαρονάδα. Πλατύ Δ.Ε. Αρφαρών Πλατεία στις 7 μ.μ. Φωτιές, Παραδοσιακή μακαρονάδα. Άρις Δ.Ε. Άριος, Πλατεία στις 6.30 μ.μ. Φωτιές, Παραδοσιακή μακαρονάδα. Κάτω Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας, Δημοτικό Σχολείο στις 7 μ.μ. Φωτιές, Παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο. Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας, Πλατεία στις 7 μ.μ. Φωτιές, αερόστατα, παραδοσιακή μακαρονάδα. Αλαγονία Δ.Ε. Καλαμάτας, στις 8.30 μ.μ. Αποκριάτικα τοπικά δρώμενα με παραδοσιακά εδέσματα. Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας στις 7 μ.μ. Παραδοσιακά εδέσματα. Λαίικα Δ.Ε. Καλαμάτας, Πλατεία στις 6 μ.μ. Παραδοσιακή μακαρονάδα, αερόστατα. Μικρομάνη Δ.Ε. Θουρίας, Πλατεία στις 8 μ.μ. Αναβίωση εθίμων.

-Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, Άρις Δ.Ε. Άριος, Αγία Τριάδα στις 11 π.μ. Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού. Αριοχώρι Δ.Ε. Άριος, Δημοτικό Πάρκο στις 11 π.μ. Κούλουμα. Άμμος Δ.Ε. Άριος, Πλατεία στις 11 π.μ. Κούλουμα, παραδοσιακά εδέσματα. Πολιανή Δ.Ε. Θουρίας, Πάρκο Πηγαδίων στις 11 π.μ. Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού. Μικρομάνη Δ.Ε. Θουρίας, Πλατεία στις 12.30 μ. Κούλουμα. Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας, Δρώμενο Ευετηρίας, στις 10 π.μ. Αγερμός, στις 12 μ. Δρώμενα. Βέργα Δ.Ε. Καλαμάτας, Πάρκο Αλμυρού στις 12 μ. Κούλουμα. M. Μαντίνεια Δ.Ε. Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο στις 11 π.μ. Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού. Πλατύ Δ.Ε. Αρφαρών, Ιππικό Κέντρο Πλατέος (Ιππικός Όμιλος) στις 10.30 π.μ. Αποκριάτικο γλέντι, παραδοσιακά Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού. Οικισμός Κουταλά Καλαμάτα στις 11.30 π.μ. Κούλουμα, κατασκευή και πέταγμα χαρταετού & αερόστατου.