Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 15:20

«Χλομά βουνά -στ’ αχνάρια του Χρηστομάννου»: Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Τίνας Κουτσουμπού στη Μεσσήνη

Το ιστορικό μυθιστόρημα της Τίνας Κουτσουμπού «Χλομά βουνά -στ’ αχνάρια του Χρηστομάννου» παρουσίασαν την περασμένη Τετάρτη 10/4 οι φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη, κι οι εκδόσεις ΑΩ, στο χώρο του Μουσείου Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη» στη Μεσσήνη.

Πολλοί φίλοι της Τίνας Κουτσουμπού καθώς και μέλη συλλόγων της πόλης και της αυτοδιοίκησης έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, στην καλαίσθητη αίθουσα του μουσείου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η ακόλουθος της ιταλικής πρεσβείας για τη νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλι, η οποία διαμένει στη Μεσσήνη. Στη συνέχεια ο φιλόλογος και συγγραφέας Άγγελος Λάππας έκανε μια εμπεριστατωμένη και αναλυτική προσέγγιση της ιστορίας του βιβλίου και ακολούθησαν η ιστορικός Μαρία Ξυδιά η οποία έκανε αναφορές σε ιστορικά στοιχεία καθώς και η φιλόλογος του 1ου Λυκείου Καλαμάτας Μαρία Παπαδοπούλου, εκπροσωπώντας τον Βασίλη Μπαζάνη, πρόεδρο του συνδέσμου φιλολόγων Μεσσηνίας.

Τους ήρωες και την ιστορία τους με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο ανέλυσε η ποιήτρια Δήμητρα Κολοκάθη ενώ τις ομιλίες έντυσε μουσικά με όμορφα κλασικά κομμάτια στην κιθάρα ο πτυχιούχος του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Θάνος Πέτρουλας. Ιδιαίτερα όμορφες ήταν και οι εικόνες από τους πρώτους ορειβάτες και τη φύση των Χλομών Βουνών που προβλήθηκαν για το κοινό, συστήνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο και τους ανθρώπους του.