Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 21:15

Διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

Διακρίσεις μαθητών του  Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

Με διακρίσεις επέστρεψε από το Athens International Guitar Festival η τάξη κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Από τις 9 έως τις 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αθήνας το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από την EGTA- Hellas (European Guitar Teachers Association) με την συνδρομή του Ωδείου Αθηνών και του Athens Conservatoire College of Music, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κώστα Κοτσιώλη. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν μαθητές της τάξης κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη αλλά και ως προσκεκλημένοι οι μουσικοί Αντώνης Κουφουδάκης, Νικόλας Παλαιολόγος, Γιώργος Κλάδης, Μαρία Κρασοπούλου και Άκης Σιψάς. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές συναυλίες υψηλού επιπέδου και να συμμετέχουν ενεργά στους διαγωνισμούς και τα masterclass.

Στην πρώτη κατηγορία (έως 15 ετών) στην οποία συμμετείχαν δέκα διαγωνιζόμενοι, η Έλενα Στεφανέα και ο Γιώργος Αντωνάκος (μαθητές της τάξης Κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη) απέσπασαν το Β΄ Βραβείο και Γ΄ Βραβείο αντίστοιχα.

Επίσης, στην δεύτερη κατηγορία του διαγωνισμού (έως 18 ετών) ο Ιάσονας Γεωργιόπουλος, επίσης μαθητής της τάξης κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη, απέσπασε το Β΄ Βραβείο.