Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 12:45

Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης: Live απόψε στην Καλαμάτα πριν την επίσημη πρεμιέρα

Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης: Live απόψε στην Καλαμάτα πριν την επίσημη πρεμιέρα

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ της Καρδαμύλης, έχοντας εξελιχθεί σε ένα ξεχωριστό “πολύχρωμο” φεστιβάλ που γεμίζει τη Μεσσηνιακή Μάνη και τους επισκέπτες της με νότες και χαμόγελα.

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα επίσημα από αύριο έως τις 26 Μαΐου, ξεχωρίζοντας η μεγάλη εκδήλωση στην Τίκλα που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 24/5 με τη συμμετοχή όλων των μουσικών, έχοντας προηγηθεί η γνωστή πλέον παρέλαση, η αναπαράσταση ουσιαστικά της παρέλασης που γίνεται στη Νέα Ορλεάνη. Ακόμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες στο σπίτι του συγγραφέα Patrick Leigh Fermor στην Καρδαμύλη στις 21 και 23/5, ενώ από τους διοργανωτές επισημάνθηκε η συμμετοχή στο φεστιβάλ της τραγουδίστριας Miss C-Line και του σολίστ Μιχάλη Παούρη.

Η ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ «ΕΡΧΕΤΑΙ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ως προεόρτιο του φεστιβάλ, έχει προγραμματιστεί σήμερα στις 8 μ.μ. μουσικό event στο “Kyttaro Rock Bar”, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, με τους Tricia Boutte (New Orleans) και Jan Inge Melsaeter (Norway), στο πλαίσιο της εξωστρέφειας τους Φεστιβάλ. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα βραδιές στον ίδιο χώρο, στις 22 και 25 του μηνός.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ…

Πρόκειται για μία ιδέα Νορβηγών μουσικών, της ομάδας «Sarpsborg Jazz Club Norway», που γοητεύτηκαν τόσο πολύ με την Καρδαμύλη και τις ομορφιές αυτού του τόπου της Μάνης, που δημιούργησαν έναν θεσμό, αλλά και μια αφορμή για να επισκεφθούν Μεσσήνιοι και τουρίστες την Καρδαμύλη και να αφεθούν στους ρυθμούς της τζαζ. Κάθε άνοιξη λοιπόν, επιστρέφουν στη Μάνη, με περισσότερους μουσικούς από περισσότερες χώρες, με μεγάλη ποικιλία από κοντσέρτα που ξεκινούν από νωρίς το πρωί και διαρκούν μέχρι αργά το βράδυ. Τα καταστήματα της περιοχής ετοιμάζουν ειδικά μενού, εκδηλώσεις και εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες που ανοίγουν την τουριστική σεζόν με τζαζ μουσικές, σε μια διοργάνωση που διαφημίζει τη Μεσσηνία με τον καλύτερο τρόπο σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την προπώληση επισκεφτείτε το kardamilijazzfestival.com.