Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 20:27

Παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης

Παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης

Την παράσταση “Και μετά τι; Εμείς οι μικροί, (σχεδόν) μεγάλοι!” θα ανεβάσει η εφηβική ομάδα των θεατροπαιχνιδιών του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης (ΘΕΜ) σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης.

Θα παρουσιαστεί από την Παρασκευή 28 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 9 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

Πρόκειται για μια παράσταση που υλοποιήθηκε από την θεατροπαιδαγωγό Γιώλικα Πουλοπούλου και την ομάδα των 17 εφήβων των θεατροπαιχνιδιών του ΘΕΜ. Παίζουν οι: Ελεάννα Ανδριανοπούλου, Ασπασία Γκάργκουλα, Βασιλεία Ευθυμιάδη, Φώτης Καλοφωλιάς, Κατερίνα Καπράλου, Μανώλης Καραγεωργίου, Χρύσα Καραγεωργίου, Νάσια Κουζή, Ντένια Λαμπροπούλου, Σοφία Μητροπούλου, Σταυρούλα Μητροπούλου, Κωνσταντίνα Σαμπαζιώτη, Μαρίνα Σιατούνη, Νίκος Τουλέα, Γιώργος Τσαμπλάκος, Γιώργος Τσοπανάκης, Όλγα Χαριτοπούλου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τί απασχολεί τον εφηβικό νου; Τί καθορίζει τις συμπεριφορές των εφήβων; Γιατί η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος για τα παιδιά; (...)17 διαφορετικοί έφηβοι και έφηβες φέρνουν με χιούμορ και ειλικρίνεια επί σκηνής τις σκέψεις, τα ερωτηματικά τους για το μέλλον και το παρόν, την επιθυμία τους για έναν δίκαιο κόσμο.
Το κείμενο διαμορφώθηκε με βάση τις αρχές του θεάτρου της επινόησης, ένα πολύτιμο εργαλείο που επιτρέπει στην ομάδα να εκφραστεί και να δει διαφορετικά τον εαυτό του και την καθημερινότητά του. Ο έρωτας, το διάβασμα, οι διαφημίσεις, τα επιβεβλημένα, τα πρότυπα, οι κανόνες, το άγχος, το απαιτητικό σχολείο αλλά και οι σχέσεις με τους “υπεύθυνους” μεγάλους μπαίνει στο μικροσκόπιο και αναπαριστάται θεατρικά με στόχο να ακούσουμε τα παιδιά με προσοχή και να αναλογιστούμε την αξία που έχει η σύνδεση μαζί τους.