Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 18:51

“Η δική μας Μαρία Κάλλας” παρουσιάστηκε στην Πύλο

“Η δική μας Μαρία Κάλλας” παρουσιάστηκε στην Πύλο

Η ταινία-ντοκιμαντέρ «Η δική μας Μαρία Κάλλας, μια γυναίκα, μια φωνή, ένας μύθος» του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα προβλήθηκε στο «Τσικλητήριο» της Πύλου, συγκινώντας το κοινό που γέμισε τον χώρο.

Ο σκηνοθέτης παρουσίασε μια λιγότερο γνωστή πλευρά της διάσημης σοπράνο, εστιάζοντας στην παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, στη Μεσσηνία και στην Αθήνα, καθώς και στην ταραχώδη σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Ο σκηνοθέτης κατάφερε να διεισδύσει στον ψυχικό κόσμο της Μαρίας Κάλλας με τρόπο που κανείς άλλος δεν έχει επιτύχει, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της και δίνοντας έμφαση στην ελληνική και μεσσηνιακή της καταγωγή.
Η προβολή συγκέντρωσε μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου εν Αθήναις Πυλίων «Το Ναυαρίνο», με επικεφαλής την Πρόεδρο Πόλα Πολλάλη, καθώς και φίλους και παραθεριστές της περιοχής. Παρόντες ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Πύλου, Γιάννης Σαρδέλης και Γιώργος Κουφόγιωργας, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, όπως ο Γραμματέας Παναγιώτης Μπαζίγος, η Οργανωτική Γραμματέας Έφη Μπούνα και ο Φώτης Μαρκόπουλος, που στήριξε οικονομικά την προβολή. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Κέλλυ Μακροπούλου, που συμμετέχει στην ταινία, και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Καΐρου, Βασιλική Νικητοπούλου, με εκλεκτή παρέα από την Καλαμάτα.
Τα συγκινητικά σχόλια των θεατών επιβεβαίωσαν την επιτυχία της προβολής και ενθάρρυναν τα μέλη του συλλόγου να συνεχίσουν τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες.