Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 12:17

Ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Καρδαμύλη

Ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Καρδαμύλη

Σήμερα και αύριο, το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης επιστρέφει στην Καρδαμύλη, φιλοξενούμενο στο ιστορικό Παλαιό Δημοτικό Σχολείο.

Πρόκειται για μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση που συγκεντρώνει ποιητές, σκηνοθέτες και μουσικούς παραγωγούς από όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερη παρουσία των γραμμάτων της Μεσσηνίας. Διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς φορείς και έχει καταστεί σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες που επιθυμούν να παρουσιάσουν το έργο τους και να δημιουργήσουν συνεργασίες. Σήμερα, πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, η έναρξη θα γίνει στις 8:30 μ.μ. με προβολές ταινιών από 13 χώρες, που περιλαμβάνουν video-ποιήματα, κινούμενα σχέδια και πειραματικές ταινίες μικρού μήκους. Οι ταινίες αποτελούν καρπό διεθνών συνεργασιών μεταξύ σκηνοθετών, ποιητών και μουσικών. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι: "The animal that therefore I am" (Ολλανδία), σκηνοθεσία Bea de Visser. "Her Place" (Γουατεμάλα), σκηνοθεσία Gustavo Garcia Solares. "Iceland Film" (Γαλλία), σκηνοθεσία Pascale Chau-huu. "The Life We Live Is Not Life Itself" (Αυστραλία, Ελλάδα), σκηνοθεσία Ian Gibbins, βασισμένο στην ποίηση του Τάσσου Σαγρή. "White Weight" (Ελλάδα, Ισλανδία), σκηνοθεσία Άλκηστις Καφετζή, βασισμένο στην ποίηση της Hlín Leifsdóttir. Η βραδιά περιλαμβάνει συνολικά 18 ταινίες, με συνολική διάρκεια δύο ώρες.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται και αύριο, Σάββατο στις 8 μ.μ. με τη δεύτερη ημέρα να είναι αφιερωμένη σε ζωντανές αναγνώσεις ποίησης από 18 ποιητές από πέντε χώρες.